Yaşam Umut'un kimliği DNA testiyle belli olabilir

Umut'un kimliği DNA testiyle belli olabilir

Paylaş
Umut'un kimliği DNA testiyle belli olabilir

Rusya’da yaşayan Azeri asıllı Mustafaoğul, 16 sene önce 7 yaşındayken kaçırılan oğlunun Antalya’da 9 yıldır Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan Umut olabileceğini iddia ederek DNA testi için başvuru yaptı

Antalya'da 9 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından tüm vücudu felç olan, kamuoyunda 'Umut' olarak bilinen gence, Gülsüm Kabadayı koruyucu annelik yapıyor. Rusya'da yaşayan Azeri asıllı İrade Mustafaoğul, Umut'un oğlu olduğunu iddia etti. Geçen eylül ayında Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret eden Mustafaoğul, kemik yaşı tespitiyle bugün 26 yaşında olan Umut'un 16 yıl önce, 7 yaşındayken kaybolan oğlu Kenan olduğunu söyledi. Mustafaoğlu, ocak ayında da Rus resmi makamlar aracılığıyla Türkiye'ye başvurarak DNA testi yapılmasını istedi ve kan örneği verdi.

Umut'un yıllardır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, İrade Mustafaoğul'nun, Umut'u gördüğünde gözyaşı döktüğünü, diğer iki oğluna çok benzettiğini kaydetti. Kabadayı, "Kadın, Umut'u annesi gibi kokladı ve sevdi. Umut da onu görünce elini kaldırdı, gülmeye başladı. İlk defa bir yabancıya böylesine tepki verdi" dedi. "Umut artık benim oğlum gibi" diyen Kabadayı, "Gerçek annesi çıksa bile onu vermeye niyetim yok. 9 yıldır ona gece gündüz bakıyorum" diye konuştu.


SAVCILIK 'SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLABİLİR' DEMİŞ


Kadının Rusya’ya döndükten sonra tercüman aracılığıyla kendisine her gün sosyal medyadan mesaj yazdığını anlatan Kabadayı, "Moskova’da savcılığa başvurmuşlar. Savcılık, Umut için ’Sizin çocuğunuz olabilir’ demiş. Anneden, babadan, iki çocuktan, Kenan’ın diş fırçası ve bazı okul malzemelerinden DNA örneği almışlar. Süreç, ocak ayı başında başladı ve normalde altı ay sürebiliyormuş. Ancak hızlandırılırsa üç ayda da sonuç alınma ihtimali varmış." dedi.

2008'DEN BERİ...


"Umut"un hikayesi Ağustos 2008’de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Kabadayı, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başlamıştı. Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Kabadayı, vücudunun hiçbir yeri tutmayan, bilinci kapalı olan ve ismini "Umut" koyduğu genci evine götürerek ona sahip çıkmıştı.

"YILIN ANNESİ" SEÇİLMİŞTİ




Kabadayı, fiziki özellikleri ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Umut’un Rus olduğunu düşünmeye başlamıştı. Kabadayı, bunun üzerine Rusya’daki bir televizyona konuk olmuş ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı. Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve "yılın annesi" ödülleri de alan Kabadayı, Umut’u Samsun’daki bir özel rehabilitasyon merkezine götürmüş ve buradaki tedavinin ardından Umut, oturmaya ve başını dik tutabilmeye başlamıştı. Kabadayı, bir süredir de elini kaldırabilen ve "anne" diyebilen Umut’a, Korkuteli'ndeki evinde bakmaya devam ediyor.

AA

Haberin Devamı