Gündem Umut'a bakım maaşına haciz

Umut'a bakım maaşına haciz

Paylaş
Umut'a bakım maaşına haciz

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan ve kimliği tespit edilemeyen Umut'un bakımı için 5 yıldır koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya ödenen aylık 830 lira bakım maaşına haciz konuldu

Antalya’da 30 Ağustos 2008 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen, hastanedekilerin ’Umut’ adını verdiği gencin koruyucu anneliğini üstlenen Gülsüm Kabadayı haciz şoku yaşadı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce ’Mustafa Öz’ ismiyle bir kimlik çıkartılan Umut’un bakımı için o yıllarda 340 lira olarak Gülsüm Kabadayı’ya ödenen bakım ücreti zamanla 830 liraya yükseltildi. Aylık olarak koruyucu anne Kabadayı’ya ödenen 830 lira, Gülsüm Kabadayı’nın 9 yıl önce kapattığı ve yaklaşık 5 bin TL iken bugün 24 bin TL’ye kadar yükselen gelir vergisi borcu yüzünden haciz nedeniyle banka tarafından bloke edildi.

Antalya’da 9 yıl öncesine kadar bakkal işletirken kapattığını ve o dönemden 5 bin lira vergi borcu kaldığını belirten Gülsüm Kabadayı, borcun faizlerle birlikte bugün yaklaşık 24 bin liraya kadar yükseldiğini söyledi.

HACİZ KONMAMASI İÇİN 3 AYDA BİR DİLEKÇE

Umut’a koruyucu annelik yapmaya başladıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin de bu durumdan haberdar olduğunu söyleyen Kabadayı, Umut’un bakım ücreti için aldığı bu maaş ve babasından 740 liralık kalan dul ve yetim maaşına haciz uygulanmaması için her 3 ayda bir dilekçe verdiğini anlattı. Yetkililerin kendisini böyle yönlendirdiğini ve dilekçe vermesi üzerine kanunen de haciz uygulanmayacak olan bu iki maaşa ilişkin de şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadığından bahseden Kabadayı, ancak bu ay ATM’ye gittiğinde hesapta maaşının göründüğünü ama bloke olduğu için çekemediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Muratpaşa Vergi Dairesi Başkanlığı’na gittiğini anlatan Kabadayı, görevlilerin vergi borcu nedeniyle haciz işlemi başlattığını öğrendiğini söyledi.