Türkiye (Son Dakika) Umutlar cep telefonu sinyallerinde

Umutlar cep telefonu sinyallerinde

Paylaş
Umutlar cep telefonu sinyallerinde

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, Büyük Menderes Nehri'ne uçan otomobili ve içindeki 4 kişilik Arslan ailesini arama çalışmaları devam ederken umutlar ailenin cep telefonu sinyallerinin alınabilmesine bağlandı

İlçede gıda pazarlamacılığı yapan ve 27 Ocak Pazar günü beyaz hafif ticari araçla Söke’den yola çıkan 38 yaşındaki Mehmet Arslan, eşi, 35 yaşındaki Necla Arslan ile çocukları 11 yaşındaki Eylül Arslan ve 6 yaşındaki Eyüp Aslan’dan 3 günden bu yana haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Ailenin evinde kimseye ulaşamayan polisler, aile reisi Mehmet Arslan’ın kredi kartı bilgilerini incelemeye aldı. Arslan’ın en son, geçen 27 Ocak Pazar günü, Didim Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde harcama yaptığını tespit eden ekipler, araştırmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Buradan elde edilen güvenlik kamerası kayıtlarında, ailenin saat 17.40’da tesise girdiği ve saat 18.26’da da ayrıldığı görüldü.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Didim-Söke yolunda bulunan MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Söke’ye bağlı Tuzburgazı ile Didim’e bağlı Balat köyleri arasındaki Çatalarmut Drenaj Pompa İstasyonu’nun güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan ekipler, saat 19.26’da Büyük Menderes Nehri’nin üzerinden geçen köprüden Söke yönüne giden bir araç göründüğünü ve farların birden kaybolduğunu saptadı. Köprü üzerinde bulunan bir jant kapağı ile köprünün korkulukları ve taşlar üzerinde beyaz boya izlerine rastlanması üzerine önceki salı günü köprü ve çevresinde araştırma başlatıldı. Menderes Nehri’nin vermediği Arslan ailesini arama çalışmaları bugün üçüncü gününe girdi.

SUALTI GÖRÜŞÜ DAHA İYİ

Sabah erken saatlerde başlayan arama çalışmaları daha geniş katılımlı bir ekip tarafından yürütülüyor. 3 balıkçı teknesi ve 2 zodyak bot ile etap etap yapılan aramalarda demir çubuk yöntemi kullanılıyor hem de sonar cihazlarıyla arama yapılıyor. Aramaları Aydın ve İzmir Sivil Savunma ekipleri ile İzmir Emniyeti sualtı ekibi yürütüyor. Nehrin her iki yakasında yürütülen çalışmalar zaman zaman akıntı nedeniyle güçlükle yapılıyor. Ancak sualtında görüş uzaklığının bugün daha iyi olması umutları arttırdı.

Haberin Devamı

CEP TELEFONLARI SİNYALİ

Soruşturmayı yürüten Söke Savcılığı’nın, cep telefonu sinyallerine ulaşılabilmesi için Türk Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) yazdığı yazının da yanıtı bekliyor. Cep telefonu sinyalinin alınması durumunda otomobilin ve ailenin yerinin daha kolay saptanacağı üzerinde durulurken sualtından sinyal alınamaması ihtimalinin de yüksek olduğuna dikkat çekildi.

BİR AN ÖNCE YANIT GELSİN

Mehmet Arslan’ın acılı babası Ahmet Arslan arama çalışmalarını yakından izledi. Arslan, "Bugün daha kalabalık daha profesyonel ekipler var. Hepsine teşekkür ediyorum. TİB’den gelecek yanıtı bekliyoruz. 2 gün geçmiş hala yanıt yok. Umudumuzu cep telefonu sinyallerine bağladık" dedi. Gerek kendileri ve gelini Necla’nın ailesinin perişan olduğunu kaydeden Arslan, "İçimiz yanıyor. Hiç değilse araç bulunsun" dedi.

Haberin Devamı

ÇADIR KURULACAK

Söke Belediyesi, köprü ve çevresinde bekleyen aile fertlerinin ve çalışmalara katılan ekiplerin ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgeye çadır kurulması çalışmalarına başladı.

SONAR BOZULDU

Aydın’ın Söke İlçesi’nde Büyük Menderes Nehri’ne uçan otomobil ile içindeki 4 kişilik Arslan ailesini arama çalışmalarında kullanılan sonar cihazı arıza yaptı. Sivil savunma ekipleri cihazı tamir için gönderirken yarın yapılacak çalışmalarda Söke Belediyesi’nin temin ettiği daha üst düzey teknolojiye sahip bir sonar cihazının kullanılacağı belirtildi. Ekipler, çalışmalar için sahil güvenliğin elinde bulunan sonar cihazını da kullanmayı düşündü, ancak nehrin darlığı nedeniyle bundan vazgeçti. Sivil savunma ekipleri günün son bölümünde ise çıpa ve çengeller kullanarak arama çalışması yaptı, ancak bir sonuç alınamadı.
4 kişilik Arslan ailesini arama çalışmaları havanın kararması üzerine sonlandırıldı. Çalışmalar yarın yeniden başlayacak. Çalışmalara bölgeye ulaşan Jandarma Komutanlığı’nın Arama Kurtarma Timi de katılacak.

Haberin Devamı

DHA