Gündem Umut'suz hayatı umut verdi!

Umut'suz hayatı umut verdi!

Paylaş
Umut'suz hayatı umut verdi!

1993’te oğlu Umut daha 17 yaşındayken bir kurşunla öldürüldükten sonra ömrünü bireysel silahsızlanmaya adayan ve bu amaçla kurduğu ‘UMUT Vakfı’ ile başkalarının aynı acıyı yaşamaması için mücadele eden iş insanı Nazire Dedeman Çağatay, geçirdiği kalp ameliyatının ardından 70 yaşında yaşamını yitirdi.

1949 Ankara doğumlu Nazire Dedeman Çağatay, Dedeman Holding’de uzun yıllar yönetimde yer aldı.

Haberin Devamı

5 çocuğu olan Nazire Dedeman Çağatay 3 oğlunu kaybetti. Oğlu Önder’i daha üç yaşında hastalık neticesinde toprağa verdi. Onur doğumundan hemen sonra yatırıldığı hastanenin hatası sonucu öldü.

Nazire Dedeman Çağatay’ın hayatı 28 Eylül 1993’te, o zaman 17 yaşında olan oğlu Umut Önal’ın, arkadaşı Melih Turgut’un silahından çıkan kurşunla ölmesinden sonra değişti.

Aynı yıl ‘UMUT Vakfı’nı kurdu. Vakfın amacı bireysel silahlanmaya karşı mücadele etmekti.

ACILI AİLELERİN SESİ OLDU

Yaşadığı büyük acıyı, toplum yararına bir mücadeleye dönüştüren ve yakınlarını silahlı saldırılara kurban veren ailelere umut aşılayan Nazire Dedeman Çağatay bir süredir kalp rahatsızlığı çekiyordu.

Önceki gün Maslak Acıbadem Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı geçirdi. Ameliyat sonrası oluşan komplikasyon nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi yarın Ankara’da toprağa verilecek

Haberin Devamı

UMUT Vakfı bireysel silahlanmanın tehlikesine dikkat çekmek için her yıl karikatür yarışması düzenliyor. Kürşat Zaman’ın bu çizimi de geçen yıl ödüle layık görülmüştü.

UMUT Vakfı her yıl Türkiye’de ateşli ve kesicidelici silahlarla ölümlerin raporunu yayınlıyor. 2018’de bu tür silahların kullanıldığı 3 bin 679 olayda 2 bin 279 kişi öldü, 3 bin 762 kişi de yaralandı. Bir başka deyişle her gün en az 6 kişi silahlı saldırılarda can verdi

Kızı Özben Önal, ameliyattan önce Nazire Dedeman Çağatay ile çektirdiği bu fotoğrafı paylaşmıştı.