Un helvası tarifi; Un helvası nasıl yapılır?

Un helvası İslam dünyası için gelenekselleşmiş bir tatlıdır. Genellikle her evde bulunan kolay malzemelerle yapılıyor olması ve tadının oldukça lezzetli olması un helvasının vazgeçilmez kılıyor. Uzun yıllardır bilinen un helvası tarifi günümüzde de oldukça tercih ediliyor. Un helvası tatlısının düşük maliyetli olması en çok tercih edilme nedenleri içerisinde yer alıyor. Eğer " un helvası tarifi, un helvası nasıl yapılır " merak ediyorsanız tarife haberimizden ulaşabilirsiniz.

27 Kasım 2019, Çarşamba 17:16 Son Güncelleme:
A A
Un helvası tarifi; Un helvası nasıl yapılır?

İslam dünyasında un helvası kandil günleri gibi özel günler için gelenekselleşmiş bir lezzet haline gelmiştir. Uygun maliyetli olması ve her damak tadına hitap etmesi un helvasını sevilir hale getiriyor. Sizde un helvası yapmak istiyor ve " un helvası tarifi, un helvası nasıl yapılır " tarif arıyorsanız detaylar haberimizde.

Un helvası tarifi

Malzemeler

- 2,5 su bardağı un

- 200 gram tereyağ

- 3 çorba kaşığı sıvı yağ

- 2 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Derin bir tencere içerisinde tereyağı eritilip içerisine bir miktar sıvı yağ eklenir. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılır. Un kahverengi kıvama gelene kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu işlem yapılırken başka bir kapta oda sıcaklığındaki sütün içerisinde şeker eritilir. İstenilen renge gelen una şerbet ilave edilir ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirilir. Tahta kaşığa yapışma olmayınca ocaktan alınır ve bir süre dinlendirilir. Servis edilirken tarçın, ceviz yada fındık ile süslenip sunum yapılabilir.

Bu haberi de okudular"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (27 Kasım 2019)

Bu haberi de okudularMeyveli tartolet tarifi: Tartolet nasıl yapılır?

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna, Türk mutfağının sırlarını paylaştı