Yemek Un helvası tarifi; Un helvası nasıl yapılır?

Un helvası tarifi; Un helvası nasıl yapılır?

Paylaş
Un helvası tarifi; Un helvası nasıl yapılır?

Un helvası İslam dünyası için gelenekselleşmiş bir tatlıdır. Genellikle her evde bulunan kolay malzemelerle yapılıyor olması ve tadının oldukça lezzetli olması un helvasının vazgeçilmez kılıyor. Uzun yıllardır bilinen un helvası tarifi günümüzde de oldukça tercih ediliyor. Un helvası tatlısının düşük maliyetli olması en çok tercih edilme nedenleri içerisinde yer alıyor. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için un helvası tarifi arıyor yada un helvası nasıl yapılır merak ediyorsanız" un helvası tarifi, un helvası nasıl yapılır " haberimize göz atın.

İslam dünyasında un helvası kandil günleri gibi özel günler için gelenekselleşmiş bir lezzet haline gelmiştir. Uygun maliyetli olması ve her damak tadına hitap etmesi un helvasını sevilir hale getiriyor. Sizde un helvası yapmak istiyor ve " un helvası tarifi, un helvası nasıl yapılır " tarif arıyorsanız detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Un helvası tarifi

Un helvası malzemeleri

  • 2,5 su bardağı un
  • 200 gram tereyağ
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı toz şeker

Un helvası yapılışı

Derin bir tencere içerisinde tereyağı eritilip içerisine bir miktar sıvı yağ eklenir. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılır. Un kahverengi kıvama gelene kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu işlem yapılırken başka bir kapta oda sıcaklığındaki sütün içerisinde şeker eritilir. İstenilen renge gelen una şerbet ilave edilir ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirilir. Tahta kaşığa yapışma olmayınca ocaktan alınır ve bir süre dinlendirilir. Servis edilirken tarçın, ceviz yada fındık ile süslenip sunum yapılabilir.