Yemek Ağızda dağılan kurabiye: Un kurabiyesi tarifi

Ağızda dağılan kurabiye: Un kurabiyesi tarifi

Paylaş
Ağızda dağılan kurabiye: Un kurabiyesi tarifi

Tadını oldukça beğeneceğiniz, ağızda dağılan ve görseliyle iştah kabartan un kurabiyesi tarifi, evde misafirlerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Beş çayı yanına, misafire ikramlık olarak yada akşam yemeğinden sonra oldukça güzel bir atıştırmalık olarak sunabileceğiniz un kurabiyesi tarifi arıyor yada un kurabiyesi nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Un kurabiyesi yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Pratik un kurabiyesi tarifi arıyorsanız evde un kurabiyesi tarifi yapabileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan tarif için "un kurabiyesi tarifi, un kurabiyesi nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Un kurabiyesi tarifi

Un kurabiyesi malzemeleri

  • 1 paket tereyağı yada margarin ( oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Un kurabiyesi üzeri için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Un kurabiyesi yapılışı

Margarin ve ya tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur. Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz. Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz. Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Haberin Devamı