Spor Ünal Aysal: Cüneyt Çakır şaibelidir!

Ünal Aysal: Cüneyt Çakır şaibelidir!

Paylaş
Ünal Aysal: Cüneyt Çakır şaibelidir!

Bu sözler, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a ait... Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, derbinin hakemi Cüneyt Çakır için, “Şaibeli” ifadesini kullanırken, bunun federasyon tarafından gözdağı vermek ve sindirmek için yapılmış bir hareket olduğunu öne sürdü

Medya yöneticileriyle sohbet toplantısında bir araya gelen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe derbisine atanan Cüneyt Çakır’ın, Sarı- Kırmızılı takım için şaibeli bir hakem olduğunu söyledi. Aysal, derbiye Çakır’ın atanmasının, gözdağı vermek ve sindirmek için yapılmış bir hareket olduğunu savundu.

Tarzan gibi yapılırsa...

Türkiye Basketbol Ligi’nde geçen sezon play-off finalinin son maçına çıkmamaları ve kürekte takımlarını çekmeleri konusunda yöneltilen, “Bundan sonra duyulacak her şüphede maça çıkmamak mı lazım?” sorusuna başkan Aysal, “Bütün kulüpler aynısını yaparsa, evet. Tek başına ‘Tarzan’ gibi sadece Galatasaray’a yapılması... Bir iki defa bunun işaretini veririz, ama sonra kural buysa maalesef herkes işin kolayına gidebilir” cevabını verdi.

Bize Ankaralı kaybettirdi



Galatasaray Başkanı, sahadan çekilme konusundaki bu sözlerinin, ’En ufak şeyde herkes çekilsin’ gibi algılanabileceği ifade edilerek “Bunun standardı nedir?” sorusu üzerine de, derbiye atanan Cüneyt Çakır’la ilgili fikirlerini de anlatıp, şöyle konuştu: “Biz bunu net kriterlere bağlı olarak yaptık. Basketbol maçında, bir evvelki maçta yaşadıklarımız, disiplin kurulunun almadığı kapatma kararları, soyadı Ankaralı olan hakemin (Recep Ankaralı) bir evvelki karşılaşmada göz göre göre kaybettirdiği bir maç... Bunu Fenerbahçe ve Galatasaray olarak söylemiyorum, sadece olaya bakıyorum. Kaybettiğimiz maçtan sonra final maçına onun atanması..."

Göreceksiniz, sertleşecek!


“Bu hafta derbiye atanan hakem konusunda da bizim endişelerimiz olmuştu. Ama çekilmiyoruz. Kasımpaşa maçında 4. dakikada kırmızı kart, bir adam dışarı atıldı, 4-0 yenildik kendi sahamızda, aynı hakem tesadüfen bu maça tayin edildi. Bu, gözdağı vermek ve sindirmek için yapılmış bir hareket. Biz bu mesajı alıyoruz. Bu hakem Dünya Kupası’nda iyi maç yönetebilir, iyi hakem olabilir ama Galatasaray maçlarında şaibelidir. Galatasaray maçları için bizim ‘O yönetsin’ diyeceğimiz bir hakem değil. Göreceksiniz maçı. Şimdiden söylüyorum, maçı görün ondan sonra kararınızı verin, ben de haksız çıkayım. Maçı sertleştirecek.”

Takımını çeken başkan oldum



Galatasaray’da “ligden takım çeken başkan” olarak anılacağı, bunun kendisini rahatsız edip etmeyeceği sorusuna başkan Aysal, “Bu bana mutluluk veriyor, rahatsız etmeyecek. Böyle kalmayı isterim. İnşallah bundan sonra hiçbir başkan takımını çekmek zorunda kalmaz” diye konuştu.

Şüphe 3 Temmuz’dan beri var

3 Temmuz 2011’deki şike soruşturmasının ardından şüphenin hep olduğu, neden şimdi basketbol ve kürek takımlarını yarışmadan çektikleri sorusu üzerine de, o süreçten önce görevde bulunmadığını anımsatan başkan Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Galatasaray Kulübü’nün eski başkanı Adnan Polat dönemindeki Denizlispor maçını anımsatarak yaptığı açıklama üzerine, kulübünü koruduğunu anlatarak şöyle konuştu:

Sorun Aziz Yıldırım’la değil



“Sonra başka bir mantalite geldi. Benden sonra bu mantalite devam eder ya da etmez. Ama 3 Temmuz’dan sonra yaşanan her şeyden ben ders almaya çalıştım ve reaksiyon verdim. Burada Galatasaray gibi saygın bir kulübün başkanıysanız bunun mücadelesini antipatik olmak pahasına vermek zorundasınız. Benim Sayın Aziz Yıldırım ile bir sorunum yoktu ki. Adnan Polat olayında 3 Temmuz’dan bir hafta sonra Aziz Bey çıkıp Adnan Polat’ı işaret ederek ‘Bakın bir de Denizlispor maçı var. Galatasaray’ı da içeri sokun’ deyip Adnan Polat’ı da yanına davet ettiği vakit hiç kimse sesini çıkartmadı, ben sesimi çıkarttım...”

‘Elimi kolumu bağladılar’


“Görevden kaçtı” yönündeki iddiaları yanıtlayan Aysal, “Benim ayrılma sebebim net. Ne zorluktan, ne para sıkıntısından kaçtığım için, korktuğum için ayrılmıyorum. Ben sorunlarımızın cevabını araştırıp buldum ve bulduğumuz formüllere onay alamadığım için gidiyorum. Çünkü elimin kolumun bağlanıp, bana ’koş’ denmesinden hoşlanmam. Çünkü burada bütün çıkış formüllerini önerip, karşılığında bir negatif cevap aldığınız vakit, bu sizin istenmediğinizin mesajıdır. Bu mesajı almazsanız, başka bir şekilde bu mesaj size iletilir” dedi.

"Bir tek Galatasaray gider"



Helvacı’nın, “Galatasaray 2016’da Avrupa’ya gidemeyecek” sözüne tepki gösteren Aysal, “Eğer hiçbir Türk kulübü gitmeyecekse, Galatasaray da gitmez. Ama bir kulüp gidecekse, imzamı atayım Galatasaray gider” dedi.

Eski yöneticilerden Mehmet Helvacı’nın, Sarı- Kırmızılı takımın 2016’da Avrupa kupalarına katılamayacağı iddialarına başkan Aysal, “Helvacı’nın açıklaması kendisini bağlar. 2016’da eğer hiçbir Türk kulübü gitmeyecekse Galatasaray da gitmez. Ama bir kulüp gidecekse, yazayım, imzamı atayım Galatasaray gider” cevabını verdi.

‘Parayı almayan başkan yok’

Başkanlığı döneminde kulübe cebinden harcaması olup olmadığı, varsa hibe edip etmeyeceği sorulan Aysal, “Kurumsal yapı içinde bu tip işlemlere girdiğinizde işin içinden çıkamazsınız, küçük kulüp olur, büyük kulüp olamazsınız. Taşıma suyla değirmeni döndüremezsiniz” cevabını verdi. Daha önce divan kurulu toplantısında da “İnceledim, Galatasaray camiasında içeriye para koyup da almayan bir başkan görmedim” dediğini anımsatan Aysal, şunları söyledi:

‘O söz benim üzerime yapıştı’



“Ben geldiğim vakit kuruşuna kadar herkes parasını almıştı. Bizde böyle bir alışkanlık da yok. Yeni bir icat çıkartmak istemiyorum. Ama bulunduğum süre içinde Galatasaray’a özel kefalet verdim. Kendi şirketlerimde hiçbir yere hiçbir işimde banka kredisinde kefaletim olmadı, sadece Galatasaray için şahsi kefalet verdim. Bu rakamlar ufak rakamlar değildi. Zamanı geldi ödendi, vesaire. İçeriye nakit de koydum. Koymayacağım dedim. Yanlış algı uyandırıldı, gelmeden evvel 100 milyon dolar vereceğim söylendi. Ben böyle bir şey söylemedim. Bilakis seçilmeden evvel ‘Böyle bir düşünce içindeyseniz bana oy vermeyin’ dedim. Bu sözü televizyonda dalgınlıkla ve yanlışlıkla ortaya koyan Sayın İnan Kıraç. ‘Adamın durumu iyi, gerekirse 100, 150 atar’ dedi. O söz geldi benim üzerime yapıştı.”

‘Keşke o seçim olmasaydı’



Aysal, 1,5 yıl önce aldıkları olağanüstü kongre kararından pişman olduğunu dile getirdi. Kulübe ilk kez başkan seçildiği süreç de dahil olmak üzere “keşke” dediği kararları olup olmadığı sorulan Galatasaray Başkanı, “Genelde yok, ama belki, 1,5 yıl evvel yapmış olduğumuz seçimin kararını almasam daha iyi olurdu. Çünkü ben bütün yönetimlere baktım, kulüp yönetimlerinin aşağı yukarı profilleri aynı. Daha değişik bir anlayış içine girmiyorsun. Bu benim erken aldığım bir karardı. O kararı almasam daha iyi olurdu” değerlendirmesini yaptı.

‘Tüzüğe göre süre 3 yıl’

Başkan adaylarından Duygun Yarsuvat’ın, tüzük gereği 2015 yılının mayıs ayında yeniden seçim yapılacağını ifade etmesiyle ilgili olarak da Aysal şunları kaydetti: “Gençleri takviye etmek, onların yolunu açmak, mümkünse onları cesaretlendirmek ve onların arkasında durmak gerekir. Yarsuvat kendisi mayısta seçim yapacağını söyledi. Tüzüğe göre 3 senedir. Başkan ve yönetim isterse daha erken yapabilir.”

7

Haberin Devamı