Bilim - Teknoloji Uncharted 4’ün Türkiye satışı şaşırttı
Paylaş
Uncharted 4’ün Türkiye satışı şaşırttı

Uncharted 4, Türkiye’de kaç kopya satabildi? İşte konu hakkındaki detaylar.

PlayStation tarihinin en başarılı serilerinden biri olan Uncharted, ülkemizde de oldukça sevilen yapımların başında geliyor.

Sahip olduğu Türkçe metin ve dublaj desteği, bu seriyi bizler için apayrı bir yere koymuş durumda. Peki serinin son oyunu olan Uncharted 4, Türkiye’de ne kadar sattı dersiniz?

100 BİNDEN FAZLA SATTI


Bu konu hakkında Oyungezer dergisine kısa bir demeç veren PlayStation Türkiye Departman Müdürü Mustafa Yiğit, Uncharted 4’ün Türkiye satış rakamlarına ilişkin bilgiler de verdi. Yiğit, Türkçe dil desteği bulunan oyunların pazarda daha fazla talep gördüğüne dikkat çekerek, Uncharted 4’ün 100 binden fazla sattığını belirtti. PlayStation Türkiye’nin yetkili ismine göre satılan bu miktarın 80 bine yakınını kutulu versiyonlar oluştururken, geri kalan 20 binlik kısım ise dijital kanallar yoluyla satılmış durumda.

Açıkçası bu rakamlar normal bir pazar için pek de fazla sayılmaz. Fakat Türkiye gibi bir pazarda bir oyunun 100 binlik satış rakamlarına ulaşması hiç de fena sayılmaz.

Bu arada Unharted 4’ün bu satış rakamlarıyla Türkiye’de en çok satan PlayStation oyunu olma unvanını ele geçirdiğini de belirtelim.

Muhtemelen Türkçe oyunların sayısı arttıkça, ülkemizdeki orijinal oyunların satış rakamları da aynı doğrultuda artacaktır. Sony’nin Türkçe oyun işinde öncü olması, gerçekten bizler açısından iyi bir gelişme.

Haberin Devamı