Bilim - Teknoloji Unity, PC'ye sorunlu geldi!
Paylaş
Unity, PC'ye sorunlu geldi!

Yeni Assassin's Creed: Unity, PC oyuncuları için bazı önemli sorunları da beraberinde getirdi!

Geçtiğimiz gece, pek çok kişinin Assassin's Creed: Unity kopyaları aktif edildi ve pek çok kişi, Ubisoft'un gözde serisinin Fransız İhtilali temalı oyununu büyük bir şevkle denemeye başladı. Ancak oyunun PC sürümünde, oynanış esnasında çok fazla olmasa da, özellikle ara sahneler sırasında bazı takılmalar yaşandığı rapor ediliyor. Bunun büyük ihtimalle en büyük sebebi arka planda bazı verilerin yüklenmekte olması. Her ne kadar Ubisoft 30 fps'nin "daha sinematik" bir görüntü verdiğini söylese de, bu sorun yüzünden modern bir sinematik yerine, ilk film cihazlarından biri ile Unity'yi izliyormuşsunuz izlenimi oluşabiliyor.

Bazı doku ve objelerin ani girişlerini saymaksak oyunun kendisi oldukça iyi çalışmakta. Ancak buradaki asıl sorun, Ubisoft'un oyuna yerleştirdiği büyük kalabalıklar. Oyun çoğunlukla bu kalabalığı düzgün bir şekilde idare edebilse de, bazı zamanlarda kalabalık, her beş adımda bir yeni bir insan grubunun ortaya çıkması ile sonuçlanabiliyor. Bu durum oyunun genel oynanışını ve görsel şölenini çok etkilemese de, eğer bu tarz sorunlara karşı bir hassasiyetiniz varsa, oyun kısa sürede sizin için rahatsız edici bir deneyime dönüşebilir.

Tabii ki bu noktada Ubisoft'un kabul edilmesi güç sistem gereksinimlerinin en az GTX 680 kullanmanız gerektiğini söylediğini belirtmek lazım. Ancak YouTuber TotalBiscuit'in söylediğine göre, kendisi oyunu SLI'da çift Nvidia GTX 980 ile oynamayı denediğinde de benzer sorunlarla karşılaşmış. TotalBiscuit, "ışıklandırma çok büyük sorunlara sahip ve genel doku kalitesi kötü" diyor.

Assassin's Creed: Unity'nin Steam forumları da benzer şikayetlerle dolup taşmış durumda. Ayrıca bazı kullanıcıların söylediğine göre, belirli bir sürenin ardından oyun, bilgisayarınızı kilitleyebilmekte.

Tabii ki bütün bu sorunların ne kadarının kalıcı olduğu ve hangilerinin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde onarılacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca hem Nvidia hem de AMD bugün, oyun için yeni sürücüler yayınladılar. Ancak, eğer söylenenler doğru ise, Unity'nin karşılaştığı pek çok performans problemi bulunmakta. Alıcıların dikkatli olması önerilir...

Haberin Devamı

Resimlerle: Assassin's Creed 4 Black Flag'den görüntüler!

Kaynak: CHIP Online