Siyaset Üniversite arkadaşından sürpriz fotoğraf
Paylaş
Üniversite arkadaşından sürpriz fotoğraf

Kayserililer Brunch'ına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü üniversite arkadaşının verdiği hediye şaşırttı

Kayseri İli Yardımlaşma Derneği tarafından Emirgan’daki Beyaz Köşk’ün bahçesinde düzenlenen “6. Kayserililer Brunch’ına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, oğlu Mehmet Emre Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kayserililer katıldı.

Derneğin 60 yıldır olduğunu belirten Gül, şöyle konuştu: “O dönemler çok daha önemliydi. İstanbul’a gelen öğrencilere yer lazımdı, mihmandarlık edecek kişiler lazımdı. Ben de ilk geldiğimde İstanbul’a, Kayseri yurdunda kaldım. Burada birçok arkadaşım var. Orada İstanbul’u öğrendikten sonra, yeni gelenlere yerimizi terk ettik. Şimdi Kayseri, Türkiye’nin en modern, en gelişmiş, en kalkınmış illerinden birisi.

İkisi vakıf ikisi devlet olmak üzere 4 üniversitesi olan bir taraftan devlet bir taraftan Kayserililerin çok sahip çıktığı böyle bir eğitim merkezi haline geliyor. Arkamızdaki Erciyes’in hepimizin gönlünde ayrı yeri vardır. Geçen sene gittiğimde değerli başkanım beni 3500 metreye çıkardı. Şimdi artık herkes 3500 metreye çıkabiliyor.”

Haberin Devamı

Gül’e İstanbul Üniversitesi’nde birlikte öğrenim gördüğü arkadaşı Recai Tülüce, bir fotoğraf hediye etti. Üniversitenin kapısının önünde bir başka arkadaşlarıyla birlikte görüldükleri fotoğrafına gülümseyen Gül, fotoğraf eşi Hayrünnisa Gül’e ve bakanlara gösterdi. Tülüce, “Abdullah Bey ile çocukluktan beri arkadaşız. O zamandan cumhurbaşkanı olmak için yetiştirilmiş gibiydi. Üniversiteyi bitirene kadar arkadaşlığımız devam etti. Daha sonra hayat mücadelesi, hepimiz bir tarafa ayrıldık. Gül’le mahalleden, liseden arkadaşız. Ev arkadaşlığımız yurt arkadaşlığımız oldu. Fotoğraf 70’li yıllar ait” dedi.

DHA