Gündem Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman yapılacak?

Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman yapılacak?

Paylaş
Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman yapılacak?

Üniversite ek yerleştirme başvuru işlemleri için gözler ÖSYM'de... Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen üniversite adayları son bir umutla boş kontenjanların açıklanmasını bekliyor ve tercih işleminde bulunmak istiyor. Peki, üniversite ek yerleştirme sonuçları ne zaman başlayacak?

Yüz binlerce üniversite adayı ÖSYM'nin açıklayacağı ek yerleştirme başvuru kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor. Bu boş kontenjanlara göre adaylar, başvuruda bulunacak. Bu nedenle sınava giren ve başarılı puan alan adayları büyük bir heyecan sarmış durumda... Yüz binlerin aklındaki tek soru ise : Ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EK yerleştirme kılavuzu için henüz ÖSYM'den konuya ilişkin bir duyuru yapılmış değil. Bu nedenle üniversite ek yerleştirme başvuruları için net tarih yok. 2017 yılında üniversite kayıtları 18 Ağustos'ta son bulurken ek yerleştirme tercihleri ise 25 Ağustos'ta başlamıştı. Bu süreci baz aldığımızda bu yıl 7 Eylül'de son bulan üniversite kayıtlarının ardından ek yerleştirme başvurularının 14 Eylül'de başlaması bekleniyor.

EK YERLEŞTİRME BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.