Yaşam Üniversite öğrencileri köy okulunu yeniledi

Üniversite öğrencileri köy okulunu yeniledi

Paylaş
Üniversite öğrencileri köy okulunu yeniledi

YIıldız Dayanışması Grubu'na üye 15 üniversite öğrencisi, Düzce'nin Döngelli Köyü'nün ilkokulunu 1500 liraya alınan malzemelerle baştan sona yenilediler. Öğrenciler okulun duvarlarını boyayıp, sıralarını elden geçirerek, tuvaletin fayanslarını döşediler

Yıldız Teknik Üniversitesi ve diğer üniversitelerin öğrencilerinden oluşan Yıldız Dayanışması Grubu üyeleri, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’nın, Döngelli Köyü İlkokulu’nun durumu hakkında bilgi vermesi üzerine harekete geçti.

Geçtiğimiz pazar günü köye gelen 15 üniversite öğrencisi, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’nın sağladığı 1500 lira ile okul için malzeme aldı. 15 öğrenci 6 gün boyunca çalışarak, 45 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü bir ana sınıfı, 3 dersliği olan okulu yenilediler. Öğrenciler okulun sıralarını zımparalayıp boyarken, okulun boya badanasını yapıp, tuvaletlerin de fayanslarını değiştirip, yeni klozet koydular. Çocuklar eğitim gördükleri okullarının yenilenmesinin sevincini yaşadılar.

Öğrencilerden Batu Gündoğdu ihtiyaç sahibi köy okullarının eksiklikleri gidermek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı bize 1500 lira gönderdi. Biz de gönderdikleri para ile ihtiyaçlarımızı aldık. Burada köy halkı diğer illerde görmediğimiz şekilde bize destek oldu. Çok güzel çalışmalar yaptık. Okulun fayans taşlarını yeniledik. Tuvaletin bakımı yoktu, tuvaleti yeniledik" dedi.

Öğrencilerden Cemile Sarı ise, "Dayanışmanın hala geçerli olduğunu göstermek için yapıyoruz. Biz imece usulünün hala yaşaması, devam etmesi için geldik. Bilmediğimiz işlerde sorup yapmaya çalışıyoruz. Profesyonel olarak hiçbir şey yapılmadı. Önemli olan öğrenmek. Biz dayanışmanın farklı yönünü göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Döngelli Köyü Muhtarı Abdullah Yılmaz öğrencilere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Okulun 2 yıldır bakıma ihtiyacı vardı. Öğrenciler 1500 liraya okulu yeniledi. 2 yıldır yetkililere sesleniyoruz, ne gelen var ne giden. Demek ki üniversite öğrencilerinin verdiği değer daha iyi. Onlara bu yaptıkları çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

DÜZCE, (DHA)

Haberin Devamı