Mustafakemal Üniversite öğrencisi genç kızlar, ihtiyaç sahipleri için bere ve atkı örüyor

Üniversite öğrencisi genç kızlar, ihtiyaç sahipleri için bere ve atkı örüyor

Paylaş
Üniversite öğrencisi genç kızlar, ihtiyaç sahipleri için bere ve atkı örüyor

Üniversite öğrencisi genç kızlar, ihtiyaç sahipleri için bere ve atkı örüyor

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde belediye tarafından ihtiyaç sahipleri için kurulan, içinde Aşevi, Gıda ve Giysi Bankası bulunan Sosyal Paylaşım Merkezinden etkilenen iki üniversite öğrencisi genç kız, ihtiyaç sahipleri için bere ve atkı örmeye başladı. Belediye Başkanı Mehmet Kanar, öğrencileri evlerinde ziyaret ederek projelerine destek verdi.

Uludağ Üniversitesi Meslek yüksek Okulu Gıda Teknolojisi bölümünde okuyan Burçin Ortaç ve Elif Usta eğitimlerini sürdürürken bir yandan da ilgi duydukları Toplumsal Sorumluluk Projesi dersine katıldılar. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile tanışan öğrenciler yine Kanar’ın yönlendirmesiyle, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan Giysi Bankasını incelediler. Merkezden etkilenen Burçin ve Elif ders dışındaki saatlerde, çocukların üşümemesi için harçlıklarıyla aldıkları yünlerle bere ve atkı örmeye başladı. İki öğrenci, ördükleri atkı ve bereleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Giysi Bankasına teslim ediyor.

Öğrencileri evlerinde ziyaret ederek projelerine destek veren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “İlmek ilmek sevgi ören, güzel yürekli genç kardeşlerim Burçin Ortaç ve Elif Usta’yı ziyaret ettim. Sınav zamanı bile ihtiyaç sahiplerimize hizmet veren, Belediyemize ait Giysi Bankası için bere, eldiven, atkı örüyorlar. Gençlerimizi çok önemsiyor, her fırsatta onlarla buluşuyorum. Sevgili gençler, güçlü enerjiniz ve ışık saçan fikirlerinizi birlikte hayata geçirelim. Sizlerle gurur duyuyor ve çok seviyorum” dedi. Mehmet Kanar, toplum yararına fikir ve projesi olan tüm gençlerin kendilerine ulaşmasını istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı