Eskişehir Üniversite-sanayi işbirliğinde somut adımlar atılacak

Üniversite-sanayi işbirliğinde somut adımlar atılacak

Paylaş
Üniversite-sanayi işbirliğinde somut adımlar atılacak

Üniversite-sanayi işbirliğinde somut adımlar atılacak

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda üniversite-sanayi iş birliği konusunda atılacak somut adımlar görüşüldü.
Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kemal Şenocak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rifat Edizkan, Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva ve Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyesi Hikmet Çetin, Bölge Müdürü Erhan Tatar, Rektör Danışmanları Doç.Dr.Osman Nuri Çelik ve Doç.Dr. Kemal Özkan katıldı.
Toplantıda, üniversite- sanayi iş birliği konusunda atılacak olan somut adımlar görüşüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulacak olan model fabrikanın Eskişehir’e kazandırılması için ortak çalışma yapmak, üniversitede Ar-Ge konusunda çalışan öğretim üyelerinin organize sanayi bölgesinde potansiyel Ar-Ge çalışmaları yapılabileceği sanayicilerle eşleştirilmesi ve Araştırma Laboratuvarı Uygulama Merkezi’nin (ARUM) bölgedeki sanayicilerin hizmetine sunulması noktasında görüş birliğine varıldı.
Toplantıda ayrıca; Avrupa Birliği projelerinden daha fazla yararlanmak, havacılık ve raylı sistemlerin geliştirilmesi adına rol modeller seçilip üretim verimliliğinin artırılması konusunda yapılması gereken çalışmalar da görüşüldü.

Haberin Devamı