Gündem Üniversitede gerginlik

Üniversitede gerginlik

Paylaş
Üniversitede gerginlik

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) bir grup sol görüşlü öğrenciyle, üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı

Öğrenciler, 3 arkadaşlarının karşıt görüşlü öğrenciler tarafından dövüldüğünü öne sürüp bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

ÇOMÜ Terzioğlu Kampusü yakınındaki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait erkek öğrenci yurdunda geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, iddiaya göre sol görüşlü 3 öğrenci, karşıt görüşlü öğrenciler tarafından dövüldü.

Bugün bir araya gelen 30'a yakın sol görüşlü öğrenci, kavgaya karışan öğrencilerin Anafartalar Kampusü'ndeki Eğitim Fakültesi'nde olduğunu öne sürüp burada basın açıklaması yapmak istedi. Üniversite yönetimi de iki grup arasında çıkabilecek gerginliği önlemek amacıyla Anafartalar Kampusü'nde eğitim gören öğrencilerin dışındakilerin içeriye alınmamasına karar verdi.

Kampus girişinde özel güvenlik görevlileri önlem aldı. Kampuse girmek isteyen öğrencilerle görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İçeriye giremeyeceklerini anlayan öğrenciler, kampus kontrol noktası önünde oturma eylemi yaptı.

Daha sonra öğrenciler bir süre slogan atıp İskele Meydanı'na yürüdü. Arkadaşlarının dövüldüğünü söyleyen öğrenciler açıklamanın ardından dağıldı.

DHA