Gündem Üniversitede kavga: 1 öğrenci öldü

Üniversitede kavga: 1 öğrenci öldü

Paylaş
Üniversitede kavga: 1 öğrenci öldü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Germiyan Kampüsü önünde, karşıt görüşteki iki grup öğrenci arasında çıkan kavgada, 20 yaşındaki Mehmet Tuğrul, 20 yaşındaki Hasan Şimşek'i bıçaklayarak öldürdü

Kütahya - Afyonkarahisar Karayolu üzerinde bulunan DPÜ Germiyan Kampüsü önünde, bugün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda iddialara göre; sol görüşlü öğrenciler ile sağ görüşlü öğrenciler arasında dün meydana gelen bir tartışmanın devamı olarak tekrar tartışma çıktı.

Haberin Devamı

Kavgaya dönüşen olayda Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Mehmet Tuğrul, Kütahya'nın Altıntaş ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Hasan Şimşek adlı öğrenciyi bıçakladı.

Kalbine ve çenesine aldığı iki bıçak darbesiyle ağır yaralanan DPÜ Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Hasan Şimşek, 112 ambulansıyla kaldırıldığı Kütahya Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabalarınakarşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Polis, Hasan Şimşek'i bıçaklayarak öldüren Mehmet Tuğrul ile birlikte olaya karışan 10 kişiyi gözaltına aldı. Olaylar nedeniyle üniversite kampüsleriyle cenazenin bulunduğu Kütahya Devlet Hastanesi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı, Eskişehir ve Afyonkarahisar'dan çevik kuvvet polisleri Kütahya'ya gönderildi.

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLEN GENCİN DURAKTA OTOBÜS BEKLEDİĞİ İDDİASI

Öldürülen Hasan Şimşek'in olaylarla bir ilgisinin olmadığını, iki grup arasında çıkan kavga sırasında durakta otobüs beklediği ve kavga edenlere doğru ‘Ne oluyor?’ diye yüksek sesle konuşması üzerine sınıf arkadaşı olan Mehmet Tuğrul tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü öne sürüldü.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ALIÇ: OLAYLAR BİR PROVOKASYON

Öldürülen Hasan Şimşek'in ülkücü oldukları belirtilen arkadaşları olayın ardından cenazenin bulunduğu Kütahya Devlet Hastanesi'ne gitti.

Hastane önünde toplanan öğrencilerin yanına gelen Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Alıç, olayların bir provokasyon olduğunu öne sürerek, yaşanan olayların 3 gün öncesine dayandığını söyledi.

Provokasyon olaylarının içerisine girmeyeceklerini ifade eden Alıç şunları kaydetti: “Hasan arkadaşımız hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağolsun. Bu davaya çok şehit verdik. Bir şehit daha oldu. Yalnız biz 3 günden beri özellikle Emniyet'e vurgulaya vurgulaya, üzerine basa basa Emniyet'ten yardım isteye isteye bu bilgileri verdik. Emniyetle iş birliği halinde çalışmamıza rağmen bugün yine sabah cereyan eden olaylar, bugün aynı kişiler yine bıçakla bizim arkadaşlarımıza saldırdılar. Buna rağmen biz arkadaşlarımızı geriye çektik.

Haberin Devamı

Emniyetin bu kişileri serbest bırakması, bu konudaki eksiklik ve duyarsızlık olayı bu sonuca getirdi. Yani çocuklarımız 3 günden beri söylüyor; ‘Bu çocukların yakalanması bırakılması için illaki birini ölmesi mi lazım?’ diye. Sonuçta bu olay oldu. Allah rahmet eylesin, ailesine de sabır versin. Ama biz hiçbir şekilde teşkilatımız olarak bu olayların içine girmeyeceğiz.”

Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Alıç, daha sonra hastane önünde bulunan kalabalıktan dağılmalarını istedi. Kalabalık, Alıç'ın konuşmasının ardından dağıldı.

Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA, (DHA)