Gündem Üniversitede 'Kim Umreye Gitmek İster' yarışması

Üniversitede 'Kim Umreye Gitmek İster' yarışması

Paylaş
Üniversitede 'Kim Umreye Gitmek İster' yarışması

Karabük Üniversitesi'nde 'Kim Umreye Gitmek İster' isimli bilgi yarışması düzenlendi. Televizyondaki yarışmanın formatı uygulanan yarışmada birinci olan Mehmet Ali San, Haziran ayında umreye gidecek

Karabük Üniversitesi ve Karabük Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ’Kim Umreye Gitmek İster’ adlı bilgi yarışması düzenledi. Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Televizyonda yayınlanan bilgi yarışmasının formatında hazırlanan yarışmada peygamberimizin hayatından sorular soruldu. Yarışmada yüzde 50 joker hakkı, telefonla sorma hakkı ve sürpriz joker hakkı olmak üzere yarışmacılar üç joker hakkına sahip oldu.

15 öğrencinin katıldığı yarışmada, sorulan 14 soruya doğru cevap veren İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali San birinci olurken, Münir Çınar ikinci, Büşra Erçoşkun üçüncü oldu. Mehmet Ali San, Haziran ayında tüm masrafları İl Müftülüğü tarafından karşılanmak üzere umreye gidecek. Yarışmada ikinci olan öğrenciye laptop, üçüncü olana ise kol saati hediye edildi.

Rektör Burhanettin Uysal, "Eğer biz iç dünyamızda huzuru yakalamak istiyorsak önderimiz olan sevgili peygamberimizi takip etmemiz gerekiyor. Takip edebilmek için de onu tanımak gerekiyor" dedi.

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)