Siyaset Üniversitelerde görevden alma operasyonları devam ediyor
Paylaş
Üniversitelerde görevden alma operasyonları devam ediyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) talebi doğrultusunda Bartın Üniversitesinde 7 dekan, Pamukkale Üniversitesi'nde ise 43 personel görevden alındı

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle FETÖ ile bağlantısı olan tüm kurum ve kuruluşlara yapılan aramalar neticesinde Pamukkale ve Bartın Üniversitesi'nde görevden alınmalar başladı.

Haberin Devamı

Bartın Üniversitesi'nde 7 dekan görevden alındı

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından YÖK'ün, devlet ve vakıf üniversitelerindeki bütün dekanların istifasını istediği anımsatıldı.

Talimat doğrultusunda, Bartın Üniversitesinin 7 dekanının görevden alındığı kaydedilen açıklamada, "Görevden almaların ardından fakültelerin akademik ve idari işlemleri, yeni dekan atamaları yapılıncaya kadar Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından yürütülecektir." ifadesine yer verildi.

Pamukkale Üniversitesinde 43 personel açığa alındı

Pamukkale Üniversitesinden (PAÜ) yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da anayasal düzene, hükümete, demokrasiye ve millete karşı darbe kalkışması başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Fiili saldırı ve tehdit yöntemleriyle kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığına işaret edilen açıklamada, "Süregelen bu açık tehdit dikkate alınarak Pamukkale Üniversitesinde görevli olan 43 akademik ve idari personel, kurumun ve devletin güvenliğini korumak amacıyla açığa alınmıştır." ifadesine yer verildi.

AA