Türkiye (Son Dakika) Üniversiteli Enes'in cinayet zanlısı 3 yıl sonra yakalandı

Üniversiteli Enes'in cinayet zanlısı 3 yıl sonra yakalandı

Paylaş
Üniversiteli Enes'in cinayet zanlısı 3 yıl sonra yakalandı

Ordu'da 4 yıl önce üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Enes Çelenk'in dövülerek öldürülmesine karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılandığı mahkemece 25 yıl hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki Okan Aksu, yakalanarak cezaevine gönderildi

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 1’inci sınıf öğrencisi Enes Çelenk, 4 yıl önce Altınordu İlçesi Bahçelievler Mahallesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda arkadaşları ile oturduğu esnada kız meselesi yüzünden kendisiyle tartışan 25 yaşındaki Ümit Can Yılmaz, 24 yaşındaki Tayfun Kılıç, 22 yaşındaki Okan Aksu, 23 yaşındaki Niyazi Aktaş ve Okan Aksu tarafından dövüldü.

Haberin Devamı

Başına ve vücuduna aldığı darbeler sonucu Enes Çelenk kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi’nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından 5 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Ümit Can Yılmaz, Tayfun Kılıç, Niyazi Aktaş ve Emre Kotan tutuklanırken Okan Aksu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3 yıl Ordu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklardan Ümit Can Yılmaz, müebbet, Tayfun Kılıç, Emre Kotan ve tutuksuz sanık Okan Aksu ise 25’er yıl hapis cezası alırken, olayın olduğu sırada 17 yaşında olan Niyazi A. ise 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

25 yıl hapis cezası alan ve 3 yıldır hakkında yakalama kararı olan Okan Aksu’nun yurtdışında olduğu, bir süre önce Ordu’ya döndüğü bilgisini alan polis, Altınordu İlçesi’ndeki evine baskın düzenledi. Evde yakalanarak gözaltına alınan Okan Aksu, cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Nedim KOVAN / DHA