Türkiye (Son Dakika) Üniversiteli genç kene kurbanı

Üniversiteli genç kene kurbanı

Paylaş
Üniversiteli genç kene kurbanı

Yozgat'ta kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı tanısıyla Sivas'ta tedavi altına alınan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Nuh Güzel yaşamını yitirdi

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Akbaş köyünde yaşayan Ali ve Ayşe Güzel çiftinin 3 çocuğunden en küçüğü olan Nuh Güzel’i yaklaşık bir hafta önce sağ omuzundan kene ısırdı.

Evde uyuduğu sırada omuzundaki keneyi farkederek koparan Güzel, bir kaç gün sonra rahatsızlandı. Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne götürülerek muayene edilen Nuh Güzel, daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek enfeksiyon hastalıkları servisinde tedaviye alındı. Ancak tedaviye cevap vermeyen Güzel, bu sabah yaşamını yitirdi.

CENAZEYİ YIKAMAK İSTEMEDİLER

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 3’üncü sınıfında eğitim gördüğü öğrenilen gencin cenazesini almaya gelen babası Ali Güzel ve yakınları, hastanenin morgunda yıkanması için talepte bulundu.

Ancak enfeksiyon riski nedeni ile bu talep geri çevrildi. Ardından Belediye ve Numune Hastanesi morguna götürülerek yıkatma isteği tekrarlandı. Ancak bu yerlerden de risk nedeni ile yıkama talebi geri çevrilince, yakınları duruma tepki gösterdi.

Gerekli önlemler alınarak cenazenin yıkanması gerektiğini belirten yakınları, sonuç alamadıkları takdirde cenazeyi bu şekilde toprağa vereceklerini dile getirdi.

Belediyenin cenaze aracı ile Üniversite ve Numune hastanesi morglarını dolaşan cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Yozgat’a götürüldü. Talihsiz gencin, en büyük hayalinin polislik olduğu, bu nedenle Haziran ayında sınava girmeyi hazırlandığı öğrenildi.

Halife YALÇINKAYA/DHA

Haberin Devamı