Gündem Üniversiteli genç, yurtta ölü bulundu

Üniversiteli genç, yurtta ölü bulundu

Paylaş
Üniversiteli genç, yurtta ölü bulundu

Üniversiteli genç, yurtta ölü bulundu

Konya’da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Mustafa Terzioğlu, kaldığı yurdun banyosunda ölü olarak bulundu. Şeker hastası olan Terzioğlu’nun ilk belirlemelere göre şeker koması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Olay, saat 13.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdüllaziz Mahallesi’ndeki özel bir öğrenci yurdunda meydana geldi. Mustafa Terzioğlu, duş almak için banyoya girdi. Yaklaşık yarım saat sonra ise Terzioğlu’nun babası, oğlunun oda arkadaşlarını arayıp, “Mustafa’yı arıyorum ama cevap alamıyorum. Nerede olduğunu biliyor musunuz?” dedi. Bunun üzerine banyoya bakan arkadaşları, ışığın ve suyun açık olmasına rağmen içerden ses gelmeyince, yurdun teknik servisi görevlileriyle birlikte kapıyı kırıp içeri girdi. Terzioğlu’nun yerde yattığını gören oda arkadaşları, kalp masajı yaptı. Ardından sağlık görevlilerine haber verdi. Sağlık görevlilerinin tüm müdahalesine rağmen Terzioğlu, yaşamını yitirdi.

Terzioğlu’nun cesedi otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi’ne morguna kaldırılırken, arkadaşları da sinir krizi geçirdi. 4 yaşından itibaren şeker hastası olan Terzioğlu’nun bir hafta öncede yine şeker komasına girdiği ve oda arkadaşları tarafından hastaneye götürülerek, yoğun bakım ünitesinde tedavi olduğu öğrenildi. Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda öğretim gördüğü sırada Dikey Geçis Sınavı’nı kazanması sonucu bu yıl Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nde 3’üncü sınıfta öğrenimine devam eden Terzioğlu’nun cenazesinin yapılacak otopsinin ardından memleketi Kayseri’ye gönderileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)