Konya Üniversiteli gençler, 'Bilim Merkezi Gözlem Etkinliği'nde buluştu

Üniversiteli gençler, 'Bilim Merkezi Gözlem Etkinliği'nde buluştu

Paylaş
Üniversiteli gençler, 'Bilim Merkezi Gözlem Etkinliği'nde buluştu

Üniversiteli gençler, 'Bilim Merkezi Gözlem Etkinliği'nde buluştu

Mehmet IŞIK/KONYA, (DHA)- KONYA Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi Astronomi Kulübü tarafından organize edilen 'Astronomi Günü Gözlem Etkinliği'nde üniversiteli gençler bir araya geldi.
Meram ilçesine bağlı Gökyurt Mahallesinde bulunan Kilistra Antik Kenti'nde gerçekleştirilen etkinliğe yüzün üzerinde katılımcı ve davetli katıldı. Doğa ve gökyüzünü gece-gündüz gözlem etkinliğinde drone ve İHA yarışmaları da sahnelenirken katılımcılar hem eğlendi, hem de öğrendi.
Astronomi Günü Gözlem Etkinliğinde bir araya gelen, MÜGET, KTÜ Elektrikli Araba Takımı, Selçuk Üniversitesi Roket Takımı, Maveri Roket Takımı, NEÜ İHA Takımı, NEÜ Drone Takımı, KTÜ RACLAB Ekibi, Merkut Roket Takımı, Selçuk Üniversitesi Roket Takımı, Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi öğrencileri yaptıkları materyalleri tanıtarak birbirleri ile bilgi alışverişinde bulundu. Yapılan etkinlikte kıyasıya yarışan ve gözlemlerini not eden katılımcılar, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bunun gibi programların sıklıkla yapılması temennisinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı