Edirne Üniversiteliler, engelli öğrencilerle kurabiye yaptı

Üniversiteliler, engelli öğrencilerle kurabiye yaptı

Paylaş
Üniversiteliler, engelli öğrencilerle kurabiye yaptı

Üniversiteliler, engelli öğrencilerle kurabiye yaptı

EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde eğitim gören gençler ve çocuklarla kurabiye yaptı.

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin uygulama etkinlikleri çerçevesindeuygulama merkezinde eğitim gören gençler ,üniversite öğrencilerinin pişirip getirdiği kurabiyelere istedikleri şekilleri verdi.
Uygulama sorumluları, Melisa Serçiler, Nursena Aktaş, Ayça Dörtgöz, Fatma Tepe, gençlerle birlikte olmak ve el becerilerine katkı sağlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Melise Serçiler, "Oyun hamuru gibi şekillendirdiğimiz şeker hamurunu kullanarak yüksek okulumuz turizm bölümü öğrencileri, hocaları öğretim görevlisi Ulviye Gür gözetiminde Nejla Avcu, Merve Şenalp kurabiyelerin alt zeminlerini yaptı. Gençler hazır getirdiğimiz kurabiyelerin üzerine kalıp yardımıyla istedikleri şekilleri yaptılar. Amacımız üniversite öğrencileri ile birlikte eğitim gören gençlerin kaynaşması sosyalleşmesi ve el becerilerine katkı sağlamaktır" dedi.

Yaklaşık 1 saat şeker hamurlarıyla kurabiye yapan gençlerden sonra merkezde eğitim gören miniklerle kurabiye yapımına geçildi. Yumuşattıkları şeker hamurlarını minik merdaneler ile açan çocuklar, birbirinden renkli kurabiyeleri daha sonra velilerine ikram etti. Üniversite öğrencileri, çocuklarla keyifli bir gün geçirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı