Marmaris Üniversitelilerden lösemililere maskeli destek

Üniversitelilerden lösemililere maskeli destek

Paylaş
Üniversitelilerden lösemililere maskeli destek

Üniversitelilerden lösemililere maskeli destek

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, bir araya gelen üniversite öğrencileri, lösemili hastalara destek olarak farkındalık yaratmak amacıyla maske taktı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı Marmaris'teki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yönetimi ve öğrencileri, '2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası' kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi. Okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler, okul bahçesinde bir araya gelerek, maske taktı. 'Sevgi ve iyiliği bulaşıcı yapın', 'Lösemili kardeşlerimize sevgi verin' sloganı atan topluluk, lösemi hastalarına destek verdi. Grup adına konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yüksekokulu Sağlıklı Yaşam Öğrenci Topluluğu Başkanı Selamet Baran, "Bu hastalığın önemi, tedavisi ve toplumda yerini çok iyi bilmeliyiz. Bilinçli toplumlar yetiştikçe, iyilik bulaşıcı oldukça sorunların üstesinden el birliği ile geleceğimize inanıyorum" dedi.

Öğrenci Sinem İlayda Karadaş ise, dikkat çekmek için toplandıklarını söyleyerek, "Kimseyi ayırmadan, küçük-büyük demeden tüm toplumu etkileyen hastalığa karşı duyarlı olmalıyız. Bu zorlu mücadeleyi veren minik yürekleri yalnız bırakmamalıyız. Bu hastalığa yakalananlara verebileceğimiz en büyük destek sevgi ve saygıdır" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı