Eğitim - Kariyer Üniversitelilere NASA'dan seslendi

Üniversitelilere NASA'dan seslendi

Paylaş
Üniversitelilere NASA'dan seslendi

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nda (NASA) görev yapan Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız, Sakarya Üniversitesi'nce düzenlenen konferansa video konferans yöntemiyle konuşmacı olarak katıldı. Dr. Umut Yıldız, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Kariyer ve Gelecek’" konferansındaki konuşmasında merak edilen konularla ilgili bilgiler verdi

NASA'ya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL) adlı birimde derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak görev yapan Dr. Umut Yıldız, öğrencilere evren, gezegenlerin yapısı, evrende başka akıllı canlıların olup olmadığı, güneş sisteminin ve insanlığın oluşumu gibi merak edilen konularda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

SON GELİŞMELERİ ANLATTI

Konuşmasının başında NASA'daki çalışmalarını içeren bir sunum yapan Umut Yıldız, ardından uzay çalışmaları ve Mars keşiflerinde ulaşılan son gelişmeler hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Umut Yıldız, Mars'a yapılması planlanan insanlı yolculuk ve oraya yerleşme planlarını da anlattı.

Sanal da olsa Sakarya'daki öğrencilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Umut Yıldız, öğrencilerle fiziki olarak da bir araya gelmek istediğini söyledi.

AA