Gündem Üniversitelileri diri diri yakacaklardı

Üniversitelileri diri diri yakacaklardı

Paylaş
Üniversitelileri diri diri yakacaklardı

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi'ne ait servis otobüsü, bugün sabah saatlerinde yüzleri poşu ile kapalı 3 kişinin molotofkokteylli saldırısına uğradı

Sabah saatlerinde gece nöbetinden çıkan 20 personeli kent merkezine getirmek için üniversiteden ayrılan servis otobüsünün önü, saat 09.00 sıralarında Tıp Fakültesi’nden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Dicle köprüsü mevkiinde yola çıkan yüzleri poşu ile kapalı 1’i kadın 3 kişi tarafından kesildi.

Servis şoförü 45 yaşındaki Temur Mutlu, ellerinde molotof kokteyli bulunan 3 saldırganın yolcuları indirmesi taleplerine karşı çıkarak, aracın kapılarını açmadı.

Şoförün kapıları açmaması üzerine saldırganlar ellerindeki molotof kokteyllerini servis aracına atmaya başladı. Molotofların otobüse isabet etmesi üzerine araçla geriye doğru kaçmaya çalışan şoför, arkadaki özel halk otobüsüne çarptı.

Bu sırada atılan molotoflardan araçta yangın çıktı. Elbiseleri de tutuşan şoför, otobüsün kapılarını açarak yolcuları çıkardıktan sonra araçtaki yangın tüpüyle alevleri söndürdü.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da olay yerine gelerek otobüs ve çevresinde inceleme yaptı. Şoför Mutlu’ya geçmiş olsun dileğinde bulunan Müdür Sağlam şu bilgileri verdi: "Üniversite servis aracımız yakılmak istenmiş. Bu bölge bu tür saldırılara müsait bir konumda.

Araçlar iniş ve çıkış sırasında yavaşlıyorlar. Bu şekildeki eylemlere de müsait. Bu bölgeyle ilgili çalışıyoruz. Açıkça bizzat şoförü yakmak istemişler.

Daha önce bir halk otobüsüne yapılan saldırıda şoför ayaklarından yukarıya doğru yandı. Şuanda hala hastanede tedavi görüyor."

Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DHA