Eğitim - Kariyer Üniversiteye hazırlananlara sınav öncesi 'akupunktur' tedavisi

Üniversiteye hazırlananlara sınav öncesi 'akupunktur' tedavisi

Paylaş
Üniversiteye hazırlananlara sınav öncesi 'akupunktur' tedavisi

Şanlıurfa’da üniversiteye hazırlanan kursiyer öğrencilere sınav öncesinde zeka artırıcı ve dikkati dengelediği belirtilen akupunktur tedavisi uygulanıyor

Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal ve Akupunktur Uzmanı Dr. Faruk Öncel Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi'nde verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Çalışmanın ilk defa Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldığını söyleyen Kaymakam Adem Ünal "Sınavlara hazırlanırken Akupunktur Uzmanı Dr. Faruk Öncel ile bir proje yapalım dedik. Öğrencilerin başarısına katkı sağlamak istedik. Çalıştığı halde derslerde başarısız olan, sınavları geçemeyen arkadaşlara daha başarılı olmaları için katkıda bulunalım dedik. Kurslarımıza ilave olarak geleneksel tıbbın faydalarından yararlanmalarını istiyoruz. İlk defa burada gerçekleştiriyoruz. Devam ettirerek öğrenciler üzerinde yaptığımız akupunktur tedavisini sınavlara ve derslere nasıl katkısı olduğunu takip edeceğiz. Başarılı bir sonuç elde edersek yaygınlaştırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.


'BAŞARI YÜZDE 30 ARTIYOR'


İnsan bedeninin belirli noktalarına iğne batırarak uygulanan akupunktur sayesinde 40 hastalığa ve sınav stresine iyi geldiğini belirten Akupunktur Uzmanı Dr. Faruk Öncel ise "Üniversite sınavı öncesi öğrencilerden oluşan genç kesimde konsantrasyon sağlayamama, dikkat toplayamama ve huzursuzluk gibi şikayetler oluşuyor. Öğrencilerimiz bu hayati sınavlarında başarılı olabilmeleri için akupunktur tedavisini uyguladık. Konsantrasyon yani dikkatin dağılması, hafızada kalmayış, unutkanlık, alaka kuramama, stres, günlük yorgunluklar, mutsuzluklar, gerilim, kaygı ve negatif etkinin ortadan kaldırılması için öğrencilere destek olacağız. Bu problemler yenildiği zaman okuduğunu iyi anlayan, anladığını kolay çözen bir öğrencide başarı yüzde 30 artıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı