Dünya Ünlü fenomenden kötü haber: Koronavirüse yakalandı

Ünlü fenomenden kötü haber: Koronavirüse yakalandı

Paylaş
Ünlü fenomenden kötü haber: Koronavirüse yakalandı

Dünya çapında fenomen haline gelen András Arató, nam-ı diğer "Acısını saklayan Harold" koronavirüse yakalandı.

İsmi Andras Istvan Arato. Macaristan'ın Köszeg şehrinde 1945 yılında doğmuş olan Arato, emekli bir elektrik mühendisi. Hatta bu konuda ülkesinde önemli ödüller almış, Macaristan Aydınlatma Derneği'nin başkan yardımcılığını bile yapmış bir insan.

Haberin Devamı

Ancak hepimiz onu internette sıkça karşımıza çıkan, bütün sosyal medya sitelerinde, özellikle de Twitter'da bir fenomen haline gelen fotoğraflarıyla tanıyoruz.

KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Sadece dünyada değil Türkiye'de de son günlerin en büyük fenomeni haline gelen Macar András Arató'nun Kovid-19'a yakalandığı açıklandı.

András Arató, aşı olduğunu ancak aşının koruyuculuğu devreye girmemeden Kovid-19'a yakalandığı öğrenildi. 76 yaşındaki fenomenin hastanede oksijen tedavisi de gördüğü açıklandı.

'NEFES ALMAKTA ZORLANDIM'

Hastaneden taburcu olan fenomen şu anda evinde dinlense de 'uzun covid' adı verilen durumu yaşıyor. Yani koronavirüse bağlı semptomları iyileşme evresinde olmasına rağmen henüz düzelmiş değil ve bir süre daha kendisini rahatsız etmeye devam edecek.

Haberin Devamı

András Arató Macar medyasına yaptığı açıklamada 'İlk aşımdan 10 gün sonra kendimi kötü hissetmeye başladım. Nefes almakta zorlandım, iştahım kayboldu ve kendimi sürekli halsiz hissettim.' ifadesini kullandı.

Bu belirtilerden sonra hemen hastaneye giderek test yaptırdığını ve Kovid-19 pozitif olduğunu öğrendiğini söyleyen fenomen, evine yakın olan hastaneye de yürüyerek gidip geldiğini sözlerine ekledi.