Doğum Öncesi Kız ve Erkek Bebek İsimleri: Ünlülerin kullandığı 2021 yılının en güzel kız ve erkek bebek isimleri

Kız ve Erkek Bebek İsimleri: Ünlülerin kullandığı 2021 yılının en güzel kız ve erkek bebek isimleri

Paylaş
Kız ve Erkek Bebek İsimleri: Ünlülerin kullandığı 2021 yılının en güzel kız ve erkek bebek isimleri

2021 yılında İnternette en çok aratılan isimler ise televizyon ve magazin dünyasından isimler oldu. Bebeklerini kucaklarına almayı bekleyen çiftler ünlü isimlerden ilham aldı ve internette en çok onların isimlerinin anlamlarını aradı. Biz de internette popüler olmuş, en çok aranan kız ve erkek bebek isimlerini sizin için derledik.

Hamilelik ve doğum mucizevi bir durum olmasının yanı sıra aynı zamanda ağır bir sorumluluk getiriyor. Bebeğinizin hayatının geri kalanında sevilmesi ve bakımı ile ilgilenmek size düşecek. Bebekler pahalı hediyelere, yeni moda eşyalara veya kıyafetlere ihtiyaç duymaz. Bebeğin tek bir şeye ihtiyacı vardır ona sevgi ve ona ayıracağınız zaman.

Haberin Devamı

Antik dönemden bu yana isimler önemliydi

Kaderimizi belirleyen birçok etken vardır, fakat bunların en önemlisi doğduğumuz tarihe göre bize konulan isimdir.

Antik Mısır'dan Roma İmparatorluğuna kadar tüm toplumlar isimlerle ilgilenmişlerdir. Hatta Romalılar "nomen est omen" yani "ismimiz kaderimizdir" diyecek kadar kesin bir inanışa sahiptiler.

Günümüzde de bebeğe konulan isim hamilelik boyunca anne ve baba olacak çiftlerin gündemini oluşturuyor. İsmin hem psikolojik hem de kaderle ilişkili yönü var. Tarihe adını yazdıran isimler hep anne ve babalara ilham oldu. Peki ya günümüzde bebeklere isim verirken nasıl karar veriyoruz? Bizde sizin için arama trendlerini takip ettik ve 2021'in en çok aratılan isimlerini derledik. İşte 2021'e ilham veren o isimler...

Haberin Devamı

Trend bebek isimlerini magazin ve diziler belirliyor

2021 yılında en çok aranan isimlerin başında Sefirin Kızı dizisinde ana karakterin ismi olan Nare geliyor. Nare isminin anlamı da 'Güç, direnç'' anlamına geliyor. Aynı zamanda nare ismi Urfa çevresinde çocukların bindiği dönme dolabın adına da deniyor.

Lalin isminin anlamı çok aratıldı

Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal çifti bu yıl bebeklerine kavuştu. Çift bebeklerine Lalin ismini verdi. Lalin ismi internet ortamında en çok aranan isimlerden oldu.

Lalin isminin anlamı nedir?

Karan bebek çok sevildi

En çok aratılan isimler arasında dikkat çekenlerden biri de Karan. Fahriye Evcen ve Burak Özçivit’in Karan bebeği kucaklarına aldıkları andan itibaren Karan ismi ve anlamı en çok aratılan konuların başında geldi.

Karan ne demek ve Karan isminin anlamı nedir?

TDK'nın 'Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü'nde 'Karan'ın anlamı: Yapışkan ve kokulu yaprağı olan, bodur funda boyunda dikensiz bir bitki. Yaban nanesine benzeyen bir bitki.

TDK'nın 'Kişi Adları Sözlüğü'nde ise kelimenin anlamı şöyle; 1. Kahraman, yürekli. 2. Karanlık.

KARAN kelimesi Türkiye'de en çok kullanılan 2472 ad arasında yer almayacak kadar nadir bir isim ve yaygınlık oranı 30.000'de 1'den azdır.

Bunlara ilaveten Karanalp ismi de bulunmaktadır. Bunun anlamı ise kara yağız ve kahraman yiğittir. Karanalp isminin de Türkiye'deki kullanım oranı oldukça azdır.

Somer isminin anlamı nedir?

Masterchef’den tanıdığımız Somer Şef’in ismi de internette en çok aratılan isimlerden. TDK'nın 'Kişi Adları Sözlüğü'nde Somer ismi ise ‘Doğru, katışıksız güçlü kimse’ anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Marsel bebek

Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil çifti temmuz ayında Marsel adını verdikleri oğullarını kucağına aldı.

Marsel isminin anlamı

Marsel ismi şanslı, güneş ışığı anlamlarına geliyor.

Asil Aslan

Aslıhan Doğan ile futbolcu Arda Turan 2018 yılında nikah masasına oturmuştu. Hamza Arda isimli bir oğulları olan çift haziran ayında ikinci kez bebek sevinci yaşadı.

Asil Aslan ne demek?

Asil ismi üç farklı anlama gelmektedir. Soylu, yüksek duygu ile yapılan, bir görevde temelli olan, vekil karşıtı manasına gelmektedir. Sözlükteki anlamı ise iyice kökleşmiş, yüksek duygularla hareket eden demektir.