Yaşam Ünlü müzisyenler YouTube'u AB'ye şikayet etti

Ünlü müzisyenler YouTube'u AB'ye şikayet etti

Paylaş
Ünlü müzisyenler YouTube'u AB'ye şikayet etti

Google’ın yıldızının Avrupa Birliği ile bir türlü barışamadığını duymayan kalmadı.

Şimdi Google’ın Avrupa Birliği’nde çarpışmak zorunda kaldığı cepheye bir de müzisyenler ekleniyor. Ünlü Avrupalı müzisyenler bir araya gelerek, Google’un video paylaşım servisi YouTube’ı Avrupa Birliği’ne şikayet ettiler.

Haberin Devamı

Kullanıcıların dilediği gibi video yükleyebildiği YouTube’da, kendi şarkılarının ve kliplerinin paylaşılması nedeniyle albüm satışlarının olumsuz etkilendiğini ve Avrupa’nın müzik kültürünü oluşturan müzisyenlerin giderek zayıfladığını, çoğu müzisyenin havlu atmak üzere olduğunu vurgulayan bildiriye göre, Avrupalı müzisyenler, AB’nin YouTube’a karşı telif hakları konusunda daha sert önlemler almasını istiyorlar.

YouTube aslında yüklenen videolarda ses analizi yaparak telifli bir müzik eserinin yer alıp almadığını kontrol ediyor ancak özellikle konser ve canlı performans kayıtlarında bu analizi geçebilmek mümkün oluyor.

Avrupa Birliği’ne yapılan şikayete imza atılan müzisyenlerin arasında ABBA, Bryan Adams, Bruno Mars, Coldplay, David Guetta, Eros Ramazzotti, Gwen Stefani, Lady Gaga, Maroon 5, Sting ve Stromae gibi ünlülerin imzası bulunuyor.

Haberin Devamı

Tesla’nın otomatik pilotu ilk insanı öldürdü