Antalya Ünlü yönetmenden 'Karınca ve İnsan'

Ünlü yönetmenden 'Karınca ve İnsan'

Paylaş
Ünlü yönetmenden 'Karınca ve İnsan'

Ünlü yönetmenden 'Karınca ve İnsan'

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ünlü yönetmen Cevahir Çokbilir, bir iddialı filme daha imza attı. 'Karınca ve İnsan' adlı kısa film ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak.
Hollywood ödüllü Cevahir Çokbilir'in yönetmenliğini üstlendiği 'Maşuk', 'Nar Zamanı', 'Kar Zamanı' adlı kısa filmler, ulusal ve uluslararası kısa film yarışmalarında farklı dallarda toplam 17 ödül kazanmıştı. Ödüllü filmlerin çekimlerine Almanya'nın Worms Belediyesi de katkıda bulunmuştu.
AMCASI YAZDI, FİLMDE ROL ALDI
Çektiği filmler Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nce de desteklenen Cevahir Çokbilir, bu kez de 'Karınca ve İnsan' adlı kısa filmle gündeme geldi. Sahneleri Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Beğiş Susuzu köyündeki bir mağarada çekilen filmim senaryosunu Cevahir Çokbilir'in amcası Şahin Çokbilir yazdı, filmde de rol aldı.
FİLMİN DANIŞMANI ASLANYÜREK
Çekim çalışmaları 9 ay süren 'Karınca ve İnsan' adlı filme Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Film Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Semir Aslanyürek danışmanlık yaptı, görüntü yönetmenliğini de Aziz Mustafa Doğan- Cevahir Çokbilir üstlendi. Fragmanı sosyal medyada yayımlanan 'Karınca ve İnsan' adlı filmde, savaştan kaçan bir karınca ile askerin hikâyesi konu ediliyor. Filmin kahramanları karınca-asker ikilisi birlerinden habersiz sığındıkları aynı mağarada yaşamaya başlıyor. Asker, aç kalınca ekmek ve su aramaya çıkıyor. Filmin sonları ise sürprizlerle dopdolu geçiyor.
HEDEF UZUN METRAJLIFİLM
Yönetmen Cevahir Çokbilir, "Son çekimimiz 'Karınca ve İnsan' oldu. Bu filmimizin de ulusal ve uluslararası film festivallerinde Antalya'mıza ve ülkemize ödül kazandıracağına inanıyoruz. Şimdiden başvurularımızı yaptık. Her çektiğimiz film, heyecanımızı bir kat daha artırıyor. Hedefimiz uzun metrajlı filmler de yapmak" dedi. Çokbilir, emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı