Bilim - Teknoloji Unreal Engine 5 resmi olarak tanıtıldı – PS5 inanılmaz grafiklerle geliyor
Paylaş
Unreal Engine 5 resmi olarak tanıtıldı – PS5 inanılmaz grafiklerle geliyor

Epic Games, Unreal Engine 5'i resmi olarak tanıttı. Şirket, PlayStation 5'te çalışan dokuz dakikalık bir demo yayınlayarak video oyunu grafiklerinin gelecekte nasıl görüneceği hakkında ilk gerçek ipuçlarını sunmuş oldu. PlayStation 5 üzerinde çekilen demo görüntüler harika grafik ve detaylara sahip. Onur Binay/posta.com.tr

Epic Games yeni oyun motoru Unreal Engine 5'i resmi olarak tanıttı.

Haberin Devamı

PS5 üzerinde çekilen demo oyun görüntülerimi YouTube'a yükleyen ekleyip 10 dakikalık videoda yeni nesil konsolun neler getireceğini gözler önüne serdi.

Lumen in the Land of Nanite adı verilen demo oyunun ticari amaçlı yaratılmadığı ancak yine de ilerleyen tarihlerde oynanabilir olacağı belirtildi. Firma, Nanite’ın oyun tasarımcılarının ekranda fazla miktarda çokgen oluşturmasına izin vererek gerçekçiliğe olanak tanıdığını aktardı. Lumen’ın ise NVIDIA’nın RTX teknolojisine benzer şekilde ışık veren ve alanı dolduran yeni bir aydınlatma motoru olduğu bildirildi.

Unreal Engine 5, 2021'in başlarında ön izleme olarak ulaşılabilir olacak. Tam sürümü ise 2021'in sonlarında çıkacak. Unreal Engine 5, yeni nesil konsollar, mevcut nesil konsollar, PC, Mac, iOS ve Android platformlarını destekleyecek. Ayrıca Fortnite'ın, piyasaya sürüldüklerinde hem Xbox Series X’te hem de PlayStation 5'te oynanabileceği açıklandı.

Haberin Devamı