Gündem Unutulmazlar

Unutulmazlar

Paylaş
Unutulmazlar

68 kuşağının öğrenci lideri olan üç genç Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan idamlarının 38'inci yıldönümünde ülkenin dört bir yanında anıldı

20 ÖĞRENCİYE GÖZALTI

68 kuşağının öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan, idamlarının 38’inci yıldönümünde törenlerle anıldı. İlk tören Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarları başında düzenlendi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde de bir grup öğrenci “3 genç fidanız” yazılı pankartlarla yürüdü. Denizli’deki anmada ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam anı canlandırıldı.

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde pankart açıp slogan atan gruba, polis müdahale etti. 20 öğrenci gözaltına alındı.

AMERİKA’YI PROTESTO ETTİLER

CHP İstanbul Kadın Kolları ile 68’liler Birliği Vakfı üyeleri de Taksim’den Dolmabahçe’ye yürüyüp denize karanfiller attı.

İstanbul’daki Amerikan Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup da “Emperyalist Amerika’yı işbirlikçi AKP’yi ülkemizden kovacağız” yazılı pankart açarak Amerikan bayrağını yaktı.

Adana ve İzmir’de de sivil toplum örgütleri ‘Üç Fidan Yürüyüşü’ düzenledi. Bursa’da Nilüfer İlçe Belediyesi’nin yaptırdığı ve açılıştan önce saldırıya uğrayan ‘Üç Fidan Anıtı’ndaki törene Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş de katıldı. Anıtın yanına 3 fidan dikildi.