Demre Üreticilere belgeleri verildi

Üreticilere belgeleri verildi

Paylaş
Üreticilere belgeleri verildi

Üreticilere belgeleri verildi

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde düzenlenen Bitki Zararlılarıyla Mücadele kursunu bitiren üreticilere belgeleri verildi.

Demre'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bitki Zararlılarıyla Mücadele kursunu bitiren üreticilere belgelerinin verildiği tören Kaymakamlık'ta yapıldı. Belge dağıtımına İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, kursu veren ziraat mühendisleri Arzu Demirel ve Burcu Çarban ile üreticiler katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, "Üreticilerimizin daha bilinçli üretim yapmanız, daha kaliteli ürün üretmeniz, daha iyi verim almanız için bu kursu düzenledik. 72 saat süren kursumuza aksatmadan devam ettiniz. Burada öğrendiklerimiz bitki zararlıları, solarizasyon, bitki hastalıkları, hastalıklarla mücadele, ilaçlama, biyolojik mücadele konularını siz de seranızda, bahçenizde uygulayacaksınız. Bu uygulama sonunda önce kendiniz, çocuklarınız, sonra da ürününüzü sattığınız tüketiciler sağlıklı ürün tüketecek. Şuna kesinlikle uyalım. Önce biyolojik ve entegre mücadele yöntemlerini uygulayalım. Bunu kendi sağlığınız, toplumun sağlığı için uygulayalım. Kimyasal mücadeleyi en son düşünün. Bunu da bir uzman gözetiminde yapın. Bu kursumuza kadın üreticilerimizin katılması ayrıca çok önemli. Bizi sürekli arayın. Gelelim birlikte uygulama yapalım. Ben size iyi üreticiler diyorum" dedi.

Ardından kursu başarıyla bitiren 10'u kadın 35 üreticiye belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı