Urla Urla'da Srebrenitsa soykırımı sergisi

Urla'da Srebrenitsa soykırımı sergisi

Paylaş
Urla'da Srebrenitsa soykırımı sergisi

Urla'da Srebrenitsa soykırımı sergisi

İZMİR'in Urla ilçesinde, Srebrenitsa soykırımını anlatan 'Ölüm yolunda barış için yürüyenler' adıyla bir fotoğraf sergisi açıldı. Yakın tarihin en utanç verici soykırımı olarak bilinen Srebrenitsa'da yaşananların fotoğraflarının yer aldığı sergi, ziyaretçilere duygulu anlar yaşattı.

Soykırımın unutulmaması için her yıl düzenlenen Mars Mira yürüyüşüne katılan ve binlerce kare fotoğraf çeken sanatçılar Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği serginin açılışına; Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın yanı sıra Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, İzmir ve Urla'dan Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri başkan ve yöneticileri ile fotoğrafseverler katıldı. Törende gösterilen belgeselin ardından konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Tamamen bir ırkın bitirilmeye çalışılması çok üzücü. İnsanlık adına çok bir büyük ayıp. Her ne sebeple olursa olsun Allah hiçbir ırka böyle acılar yaşatmasın. Anneler ağlamasın. Bu anmaların devam etmesi ve bu soykırımın unutulmaması gerekiyor" diye konuştu.

Marş Mira yürüyüşünün çok önemli olduğunu dile getiren Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak da "Zaman 21. yüzyıl mekan Avrupa'nın ortası. İnsanlar nasıl bu kadar vahşileştirilebilir, insan insanı savaş olmadan nasıl gülerek öldürebilir? Korkunç bir şey. Maalesef bu yaşandı. 300 bin kişi hayatını kaybetti. Hala yeni toplu mezarlar çıkıyor. Orada yaşananları unutturmamak lazım. Unutmadık unutturmayacağız" dedi.

Boşnak olmayan fotoğrafçılar Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in sergisinde, Bosna Hersek'te soykırımı anmak için her yıl düzenlenen Marş Mira yürüyüşü ve DNA'sı tespit edilenlerin cenaze töreninde çekilen fotoğraflara yer veriliyor.

Sergi 15 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı