Spor Uruguay Fransa maçı özeti

Uruguay Fransa maçı özeti

Paylaş
Uruguay Fransa maçı özeti

Dünya Kupası çeyrek finalinde Fransa'yla Uruguay karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçtan Fransa Varane ve Griezmann'ın golleriyle sahadan 2-0'lık skorla galip geldi. Fransa bu sonuçla Dünya Kupası'nda adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu

URUGUAY: 0 FRANSA: 2

Haberin Devamı

MAÇ ÖZETİ

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı. Maç sona erdi

76.DK: Kylian Mbappe'nin ceza sahasına girmek isterken Uruguay savunması araya giriyor dönen topta önünde bulan Olivier Giroud sol ayağıyla yarım voleyle şutunu çekiyor fakat top farklı bir biçimde auta gidiyor.

61.DK: GOL! Fransa Antoine Griezmann'ın golüyle 2-0 öne geçiyor. Orta sahadan Paul Pogba'nın götürdüğü topu Corentin Tolisso'ya aktarıyor.Corentin Tolisso sol kanatta uygun durumda olan Antoine Griezmann'a pasını aktarıyor topla buluşan Antoine Griezmann topu kontrol edip direk kaleyi düşünüyor kaleci Fernando Muslera üstüne gelen topta Muslera'nın büyük hatasıyla topu kontrol edemiyor ve top ağlara gidiyor. Uruguay ve Fernando Muslera için çok şansız bir an.

Haberin Devamı

53.DK: Sol taraftan kullanılan kornerde Antoine Griezmann'ın ortasında Luis Suarez topu kafayla uzaklaştırıyor. Dönen topta ceza sahasında Benjamin Pavard'ın gelişine vuruşunda top auta gidiyor.

46.DK: Nizhny Novgorod Stadyumu stadyumunda maçın ikinci yarısı hakemin düdüğüyle başladı.

-İlk yarı sona erdi-

41.DK: GOL! Raphael Varane Kafa vuruşuyla takımını öne geçiren golü attı. Fransa taraftarları sevinçli!

38.DK:Rodrigo Bentancur sarı kart ile cezalandırıldı.

33.DK: Fransa takımında sarı kart gören oyuncu Lucas Hernandez.

İLK 11'LER

Uruguay: Muslera, M.Caceres, J.M.Gimenez, D.Godin, D.Laxalt, N.Nandez, L.Torreira, M.Vecino, R.Bentancur, L.Suarez, Stuani

Fransa: Lloris, B.Pavard, R.Varane, S.Umtiti, L.Hernandez, Kante, P.Pogba, K.Mbappe, A.Griezmann, C.Tolisso, O.Giroud

Çeyrek Final Hikayesi

A Grubu'nda Mısır, Suudi Arabistan ve Rusya ile karşılaşan Uruguay, üç maçta üç galibiyet alarak grubu lider bitirdi. Son 16 Turu'nda Portekiz ile karşılaşan Uruguay, maçtan 2-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. C Grubu'nda Avustralya ve Peru'yu yenen Fransa, Danimarka ile son maçta berabere kalarak 7 puanla grubu lider bitirdi. Son 16 Turu'nda Arjantin'le gol düellosu şeklinde geçen maçtan 4-3 galip ayrılan Fransa adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.