Türkiye (Son Dakika) Uşak'ta kaybolup Kütahya'da bulunan kardeşler anlattıklarıyla şaşırttı

Uşak'ta kaybolup Kütahya'da bulunan kardeşler anlattıklarıyla şaşırttı

Paylaş
Uşak'ta kaybolup Kütahya'da bulunan kardeşler anlattıklarıyla şaşırttı

Uşak'ta kaybolan ve bir gün sonra polis tarafından Kütahya'nın Simav ilçesinde piknik yaparken bulunan 4 çocuktan biri olan 15 yaşındaki Ayşe C., "Maksadımız piknik yapmaktı. Zaten corona virüsten dolayı bir yere çıkamıyorduk. Biraz dışarı çıkalım, gezelim istedik" dedi.

Uşak kent merkezinde yaşayan 15 yaşlarındaki Ahmet Y., Yusuf Ç. ve Ayşe ile 13 yaşındaki Havva C. kardeşler, perşembe günü ailelerine haber vermeden piknik amacıyla evlerinden ayrılarak Kütahya'nın Simav ilçesine gitti. Çocuklarına ulaşamayan aileler, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine kayıp çocuklar önce Kütahya'nın Pazarlar, ardından da Simav ilçelerinde aranmaya başladı.

Haberin Devamı

'Maksadımız piknik yapmaktı"

Çocuklar, Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bir gün sonra ilçenin Çavdır Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çadır kurup piknik yaparken bulundu. Ailelerine teslim edilen çocuklardan Ayşe C., yaşadıklarını anlattı. Koronavirüs nedeniyle okula gidemedikleri için evde canlarının sıkıldığını belirten Ayşe C., "Maksadımız piknik yapmaktı. Zaten corona virüsten dolayı bir yere çıkamıyorduk. Biraz dışarı çıkalım, gezelim istedik. Zaten bizim gittiğimizde saat geç olmuştu. Eve de geri dönemedik.

Çadır kurup piknik yaparken yakalandılar

Daha sonra yanımızda bulunan arkadaşımız yolda araç durdurdu. Araçla birlikte arkadaşımızın köyde bulunan dedelerine gittik. Dedesini rahatsız etmemek için kapılarını çalmadık. Onların evinin bodrum katında sabahladık. Ardından ertesi gün evden çıkarak Simav'a gittik. Simav'da ise arkadaşlarımız çadır aldı. Akşamüstü ise polisler bizi buldu" dedi.

Haberin Devamı