Türkiye (Son Dakika) Üsküdar'da korkutan patlama

Üsküdar'da korkutan patlama

Paylaş
Üsküdar'da korkutan patlama

Yeraltındaki elektrik ve kanalizasyon hattında meydana gelen patlamanın şiddetiyle rögar kapakları yerinden oynadı, kaldırım taşları metrelerce uzağa fırladı. Patlamaya gaz sıkışmasının yol açtığı belirlendi

Üsküdar'da meydana gelen patlama çevre sakinlerini korkuttu. Yeraltındaki elektrik ve kanalizasyon hattında meydana gelen patlamanın şiddetiyli bazı taşlar metrelerce uzağa savruldu, rögar kapakları yerinden oynadı. Şiddetli patlamaya gaz sıkışmasının yol açtığı belirlendi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bosna Bulvarı üzerinde saat 10.30 sıralarında bir patlama oldu. Elektrik ve kanalizasyon hattının geçtiği güzergahta meydana gelen patlamanın şiddetiyle rögar kapakları ve kaldırım taşları yerinden oynadı. Kaldırım taşlarından bazılarının metrelerce uzağa savrulduğu görüldü.

POLİSE HABER VERDİLER

Patlama sesini duyan esnaf hemen polisi aradı. Pazar günü izinlerini evinde geçiren bazı vatandaşlar da camdan bakarak olup biteni anlamaya çalıştı. Olay yerine kısa süre içinde gelen polis caddeyi çift yönlü olarak yaya ve araç trafiğine kapattı.

BOMBA UZMANLARI DA İNCELEME YAPTI

Patlamanın nedeninin anlaşılması için olay yerine bomba uzmanı ekipler çağrıldı. Bu sırada elektirik ve doğalgaz ekipleri de inceleme yaparak kaçak olup olmadığını kontrol etti. Olay yerine gelen bomba uzmanı ekip patlamanın olduğu noktada inceleme yaptı.

PATLAMANIN NEDENİ GAZ SIKIŞMASI

Yapılan incelemede patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğu anlaşıldı. Patlamanın olduğu yerin karşısında işyeri olan İsa Çınar, "Birden büyük bir patlama sesi duyduk, yoğun bir duman çıktı. Polisi aradık, patlama sırasında araç ve yaya geçmiyordu, geçse bir yaralanma olurdu" diye konuştu. İnceleme sonunda ikinci bir patlama ya da elektirik kaçağı riski olmadığı anlaşılınca cadde yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı.

Ramazan ALMAÇAYIR, İstanbul DHA

Haberin Devamı