Ekonomi Üsküp'ün yüzük taşı Limak'tan

Üsküp'ün yüzük taşı Limak'tan

Paylaş
Üsküp'ün yüzük taşı Limak'tan

Limak Yatırım’ın, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 250 milyon Euro yatırım değerine sahip ‘Diamond of Skopje’ projesinde inşaat devam ederken, satışlar geçtiğimiz günlerde başladı.

Şehrin merkezine 200 metre mesafede yer alan proje, otel, alışveriş merkezi, ofis alanları ve konutlardan oluşuyor. Projenin tamamı 2022’nin ilk çeyreğinde tamamlanacak.

Haberin Devamı

MÜZENİN ÇEVRESİ

Limak Makedonya Ülke Direktörü Kurthan Apaydın, projenin 142 odalı otel, 4 blokta 772 konut, 24 home-ofis, 12 bin metrekarelik ofis alanı, 45 bin metrekare kiralanabilir alanı olan alışveriş merkezi ve 3 bin 100 araçlık otoparktan oluştuğunu söyledi. 325 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, tarihi Üsküp Müzesi’nin çevresini ve cephesini de restore edecek.”

YEREL LEZZETLER

Kurthan Apaydın, şehir merkezine bir sokakla bağlanan projenin konumu için ‘Şehrin kalbi burası’ derken, projenin Üsküp’ün gerçek anlamda yüzük taşı olacağını söyledi. Apaydın, “Proje, şehrin tarihi ile modern yüzünü yeniden yorumlayarak yeni bir çekim merkezi yaratacak. 800 metre uzunluğundaki alışveriş caddesi ve ‘Yerel Lezzetler Sokağı’ en ilgi çeken bölümlerinden biri olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

13 YILDA AMORTİ EDİYOR

Kurthan Apaydın, fiyatlar hakkında da şu bilgileri verdi: “Öncelikli piyasamız Makedonya. Fiyat politikası da Makedonya’ya göre oluşturuldu. Ortalama metrekare fiyatı net 1400 Euro. Fiyatlarımız 62 bin Euro’dan başlıyor. 1+1’lerimizin ortalama kira gelirinin aylık 400 Euro olmasını bekliyoruz. Böylece yatırımın geri dönüşü 13-14 yıl olacak. Türkiye’ye kıyasla çok daha geride.”

İLK PROJE

Limak Yatırım A.Ş. Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Alper Cömert, Limak Yatırım tarafından hayata geçirilen ilk gayrimenkul geliştirme projesi olan Diamond of Skopje’nin ülke ekonomisine katkı sunacağını anlattı. Cömert, şu bilgileri paylaştı: “Projenin alışveriş caddesine hem Türkiye’den hem Avrupa’dan markalar gelecek. Projenin alışveriş caddesine ayda 1 milyon ziyaretçi gelirse müze de bundan faydalanacak. Böylece turizm faaliyetlerine de altyapı sağlayacağız. Ayrıca kent için de bir şeyler yapıyoruz. Raylı sistem hattı yer altına alınacak. Proje kapsamında 800 metrelik Makedonya Bulvarı’nın tünel olarak yer altına alınması planlanıyor. Tünel ile ilgili inşaat sürecinin 18 ay sürmesi planlanıyor. Alışveriş caddesine bu tünelden doğrudan çıkış olacak.”