Magazin Usta oyuncu Erdoğan Sıcak'a vefasızlık

Usta oyuncu Erdoğan Sıcak'a vefasızlık

Paylaş
Usta oyuncu Erdoğan Sıcak'a vefasızlık

Bir süredir KOAH tedavisi gören ve geçen salı günü rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Erdoğan Sıcak, Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yıllarını sahneye veren usta sanatçının cenaze törenine sanat dünyasından birkaç isim dışında gelenin olmaması ise dikkat çekti

Erdoğan Sıcak için ilk tören kurucusu olduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği'nde düzenlendi. Sıcak'ın cenazesi daha sonra Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi. Sıcak'ın cenazesine yakınları ve sevenleri katılırken sanat dünyasından birkaç isim dışında gelenin olmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sıcak'ın cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından Yedikule Mezarlığı'na götürüldü.

'36 YIL AYNI TİYATRODA SAHNEYİ PAYLAŞTIK'

Sıcak'ın çok önemli bir isim olduğunu ve kendisiyle yıllarını sahnede geçirdiğini ifade eden usta oyuncu Selahattin Taşdöğen, ''Yapacak bir şey yok tabi ki üzüntülü bir gün, beklemediğimiz anda gelişen bir şey. Benim için çok önemli bir insandı. 36 yıl aynı tiyatroda sahneyi paylaştık. Hep iyi günlerimiz oldu, hiç kötü günümüz olmadı. Kendisi 'İstanbul Efendisi' diye tabir ettiğimiz kişiler vardır. Son örneklerinden bir tanesiydi. Geçen hafta Yalçın Menteş, ondan önce Ayşen Gruda... Azaldık... Kısmet böyleymiş, mekanı cennet olsun'' dedi.

'BENİ GÜLÜMSEYEREK UĞURLAYIN!'

Haberin Devamı

Kızı Tutam Sıcak ''Babamızı kaybettiğimiz için üzgünüm. Babam 'beni gülümseyerek uğurlamalarını istiyorum' demişti. Bizlerde kendisini gülümseyerek uğurlamaya alışıyoruz'' dedi.

Tiyatro oyuncusu Yasemin Yalçın ise, "Hiç beklemediğimiz bir zamanda oldu. Oyunumuza hayırlı olsuna gelmişti. Provalarımızı izlemişti. Şoka girdik. Ayakta dimdik duran biriydi. Hastalığı falan yoktu. Gerçekten bizde abandone olduk. Nur içinde yatsın. Hiçbir şey yok şu andan itibaren, çok üzgünüz" diye konuştu.

DHA-İHA