Yaşam Usta sanatçı hayatını kaybetti

Usta sanatçı hayatını kaybetti

Paylaş
Usta sanatçı hayatını kaybetti

Türk müziğine besteci, sanatçı, koro şefi ve hoca olarak emek veren Dr. Ayhan Sökmen 84 yaşında İzmir'de hayatını kaybetti

İstanbul’da 1929 yılında doğan Ayhan Sökmen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında Türk Sanat Müziği ile ilgilenmeye başlayan Sökmen göz hekimliğinin yanısıra İstanbul Belediye Konservatuvarı, Türk Musikisi Nazariyatı bölümünde de eğitim aldı.

Daha sonra İzmir’e atanan Sökmen İzmir Musiki Cemiyeti kurucuları arasında yeraldı. Safiye Ayla, Alaeddin Yavaşça, Tülin Korman, Niyazi Sayın, Avni Anıl, Cüneyt Kosal ve İnci Çayırlı gibi sanatçılarla çalışan Ayhan Sökmen çok sayıda koro kurup yönetti. Ayhan Sökmen Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun kurulmasına da büyük emek verdi.

TRT Radyoları, Devlet Koroları ve konservatuvarlara da birçok öğrenci yetiştirip onlara gelecek kapılarını da aralayan Sökmen, TRT’de bine yakın programda yöneticilik yaptı. Sökmen için yarın (salı) ilk tören Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı önünde saat 11.00’de yapılacak. Sökmen öğleyin Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı