Kültür - Sanat Usta sinemacı hayatını kaybetti
Paylaş
Usta sinemacı hayatını kaybetti

Ridley Scott, Gus Van Sant, David Fincher gibi yönetmenlerle çalışan usta görüntü yönetmeni Harris Savides, yaşama veda etti

Amerikalı ünlü görüntü yönetmeni Harris Savides, 55 yaşında hayatını kaybetti.

''American Society of Cinematographers'' kuruluşu, Gus Van Sant ve David Fincher gibi yönetmenlerle çalışan Savides'in, yaşamının büyük bölümünü geçirdiği New York'ta öldüğünü bildirirken, ölüm nedenine ilişkin açıklama yapmadı.

Savides, görüntü yönetmenliğini üstlendiği Fincher'ın ''Zodiac'', Ridley Scott'ın ''American Gangster'' ve Sofia Coppola's ''Somewhere'' gibi filmlerinde, 1970'ler sinemasının puslu renk tonlarını yeniden canlandırmasıyla tanınıyordu.

Harris Savides ''Finding Forrester'', ''Milk'', ''Last Days'', ''Elephant'' ve ''Gerry'' filmlerinde yönetmen Van Sant ile birlikte çalıştı.

Savides'in görüntü yönetmenliğini yaptığı, ünlülerin evlerini soyan Los Angeleslı bir grup gencin gerçek yaşam öyküsünü konu alan Coppola'nın ''The Bling Ring'' filmi gelecek yıl vizyona girecek.

Harris Savides, 1990'ların ortalarında yönetmen Mark Romanek ile Micheal ve Janet Jackson'ın ''Scream'', Nine Inch Nails'in ''Closer'' ve Madonna'nın ''Rain'' şarkılarının kliplerini de çekmişti.

GERÇEK GÜZELLİĞİN ANLAMI
''One Hour Photo'' ve ''Never Let Me Go''nun yönetmeni Mark Romanek, 22 yıllık dostu için ''Güzel ve inanılmaz eğlenceli biri olan Harris, bana gerçek güzelliğin anlamı ve sadeliğin gücü hakkında çok şey öğretti. Onu tanıdığım için şükrediyor ve bugün çok büyük bir boşluk hissediyorum'' diye konuştu.

Coppola da ''Harris'i tanıyan herkes gibi, onu çok severdim. Film yapımcılığı hakkında ondan çok şey öğrendim. Çok büyük bir sanatçı ve çok iyi bir insandı. Onunla çalışan bizlere, en iyiyi yapmamız için her zaman ilham verecektir'' dedi.

''Donnie Darko''nun yönetmeni Richard Kelly de sosyal medyadaki hesabında, ''Tüm zamanların en iyi görüntü yönetmenlerinden biri olan Harris Savides'in vefat ettiğini duymak çok üzücü'' diye yazdı.

Haberin Devamı

ntvmsnbc