Yaşam Ustadan Tükenmez Kalem Mucizesi

Ustadan Tükenmez Kalem Mucizesi

Paylaş
Ustadan Tükenmez Kalem Mucizesi

Ressam Erkan Gürkan, hayatını adadığı kendine has tükenmez kalem tekniği resim çalışmalarını 21 Nisan 2013 tarihinde bir kez daha İstanbul'da sanatseverlerle buluşturacak

Antalyalı ressam Erkan Gürkan, geçen yıl memleketinde 2, İstanbul Kadıköy’de 1 kez açtığı ‘Ustadan Tükenmez Kalem Mucizesi’ adlı resim sergisini bir kez daha İstanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunuyor. 21 Nisan 2013 Pazar günü saat 16.00’da düzenlenecek kokteylle açılacak serginin bu seferki adresi Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi olacak. Sergi 30 Nisan tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. Beşiktaş Belediyesinin destekleriyle açılacak serginin sponsorluğunu Latek Group üstlendi. Erkan Gürkan’ın programına aldığı bir sonraki sergi ise İzmir’de açılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle açılacak sergi, 21 Mayıs-10 Haziran 2013 tarihleri arasında İzmir Sanat'ta.

Haberin Devamı

İLK SERGİLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Erkan Gürkan, 42 yıl üzerinde çalışarak yarattığı tükenmez kalem tekniğiyle oluşturduğu eserleri, Antalya ve İstanbul’da açtığı sergilerde yoğun ilgi gördü. Sanatçının bu aykırı tekniği

nedeniyle büyük ilgi gören ve resim sanatına yeni bir yorum getiren sergileriyle ilgili değerlendirme yapan Ressam Erkan Gürkan, “Antalya ve İstanbul’da açtığım sergiler, çok etkileyiciydi. Sanat çevreleri eserlerime ve tekniğime inanılmaz ilgi gösterdi. Aldığım olumlu tepkilerden dolayı gururluyum. İstanbul ve İzmir’de açacağım sergiler nedeniyle büyük bir heyecan duyarken, yoğun olarak çalışmalarımı da sürdürüyorum. Sergilerime tüm sanat severleri davet ediyorum. Göreceklerine inanamıyacaklar'' dedi.

Haberin Devamı

AYKIRI BİR TEKNİK KULLANIYOR

Ressam Erkan Gürkan, eserlerini aykırı bir teknikle oluşturuyor. Resim kağıdı ve siyah bir tükenmez kalem dışında hiçbir malzeme kullanmadan çalışan Erkan Gürkan, bazı eserlerini, bir milyonu aşan kalem darbesiyle tamamladığını söyledi. Gürkan’ın eserleri arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri, İstanbul ve Antalya’dan manzaralar ile çeşitli doğa ve portre çalışmaları yer alıyor.