Denizli Üstün yetenekli öğrenciler keşfedilecek

Üstün yetenekli öğrenciler keşfedilecek

Paylaş
Üstün yetenekli öğrenciler keşfedilecek

Üstün yetenekli öğrenciler keşfedilecek

DENİZLİ'de, Yetim ve Acizleri Koruma Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle özellikle kırsal kesimlerdeki okullarda çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak için "Zekana ses ver' isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Matematik ve Türkçe Zeka Oyunları kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılırken, üstün yetenekli öğrenciler de keşfedilecek.

Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle 'Zekana ses ver' sosyal sorumluluk projesini 19 ilçede özellikle kırsal kesimlerdeki okullara ulaşarak hayata geçirdi. Toplamda 19 ilçede ilköğretim okulu çocuklarına ulaşması hedeflenen projenin ilk etabında Tavas ve Çivril ilçelerinde 1800 kitap öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Projenin koordinatörleri Özlem Öğrenci, Çiğdem Dayıoğlu ve dernek üyeleri, okulları tek tek gezip, kırsal bölgelerdeki öğrencilere, ücretsiz olarak müfredata uygun 'Matematik ve Türkçe Temelli Zeka Oyunları' kitabı hediye etti.

Kırsal bölgelerde bulunan tüm çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Özlem Öğrenci, kitapların dağıtımından sonra öğrencileri ulusal ve uluslararası zeka oyunları yarışmalarına öğretmenleri vasıtasıyla hazırlamaya ve üstün potansiyele sahip çocukların keşfedilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Üstün performans gösteren çocuklar ise önemli zeka yarışmalarında boy göstereceğine dikkati çeken Öğrenci, "Bugüne kadar bize sponsor olarak destek veren 23 kişi ve işyeri sahibine teşekkür ediyorum. 'Zekana ses ver' projesine Denizli halkı olarak sahip çıkalım, dokunulmadık çocuğumuz kalmasın" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı