Yemek Utangaç mantı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Utangaç mantı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Paylaş
Utangaç mantı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Kanal D'nin popüler yarışması gelinim Mutfakta programında gelinler utangaç mantı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise utangaç mantı tarifi araştırıyor. Peki, utangaç mantı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız utangaç mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Farklı lezzetler arayanlar için utangaç mantı tarifi, oldukça iyi bir alternatif. Peki, utangaç mantı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız utangaç mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

UTANGAÇ MANTI TARİFİ

Utangaç mantı malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için:

  • 3 su bardağı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates

UTANGAÇ MANTI YAPILIŞI

Utangaç mantı iç harcı için soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz ve baharatlarla birlikte güzelce yoğurup üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında dinlendirmeye aşın. Kıyma buzdolabında dinlenirken mantının hamurunu hazırlayın. Unun 2,5 su bardağı kadarını yoğurma kasesine alın. Üzerine maya, süt, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ilave ederek sert, ele yapışmayan, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırdıktan sonra bezelere ayırıp unlu bir zeminde orta incelikte açın. Yufkaları normal mantıdan daha büyük karelere bölün. Buzdolabında dinlendirdiğiniz kıymalı harçtan karelerin ortasına bir birer parça yerleştirin. Hamurları bohça şeklinde kapatıp sıvı yağda güzelce kızartın. Kızaran mantıları bir kağıt havlunun üzerine çıkarın. Diğer yanda domatesi rendeleyin. Salçayla birlikte suyunu çektirene kadar kavurun. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Mantılarınızı yoğurt ve domates sosuyla birlikte servis edin.

Haberin Devamı