Yaşam 'Ütü tost' yemek için kuyruğa giriyorlar

'Ütü tost' yemek için kuyruğa giriyorlar

Paylaş
'Ütü tost' yemek için kuyruğa giriyorlar

Adana’da sosyal medya sayesinde popüler hale gelen "Tostçu Mahmut", ‘ütü tost’ ile farklı lezzet arayanların akınına uğruyor. Vatandaşlar 'ütü tost' yiyebilmek için kuyruğa girip dakikalarca sıra bekliyor

Seyhan'daki Bey Mahallesi'nde bulunan küçük tablasında yaptığı ‘ütü tost’ ile kısa sürede sosyal medyanın aranan ismi olan Tostçu Mahmut, müşterilerine sipariş yetiştirmekte zorlanıyor.

SOSYAL MEDYADAN YAYILDI




Sosyal medya üzerinden ‘ütü tost’ videosuyla yüz binlerce tık alan Tostçu Mahmut'un sahibi Anıl Kurt, müşterilerinin yoğun talebinden memnun. Babasından aldığı tostçuluk mesleğini 11 yıldır sürdüren Anıl Kurt, fenomen olmasının nedeninin de yaptığı tostların lezzetinden kaynaklandığını belirtti.

YOĞUN TALEP VAR




Özellikle sabah ve öğle saatlerinde öğrencilerin yanı sıra çevre esnafının ve Adanalı vatandaşların yoğun talebi ile karşı karşıya kaldığını belirten Anıl Kurt, dükkan açarak büyümek istediğini kaydetti. Kurt, “1973 yılından beri babam yapıyor. Ben de 7 yaşından beri onun yanında kalarak öğrendim. Sucuğu, yumurtayı, domatesi kendimiz karıştırıyoruz. Tantuni gibi göze geliyor. Vatandaşlar seve seve yiyorlar. Destekleyen kişiler var. Bir zamandan sonra dükkan açmayı düşünüyoruz” dedi.

"ONU RAKİP GÖRMÜYORUM"




Gaziantep’in meşhur tostçusu ‘Tostçu Erol’u rakip olarak görmediğini de ifade eden Kurt, “Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Rızkı veren Allah’tır” ifadelerini kullandı.

Anıl Kurt, günlük 6 TL’den en az 150 tüm ekmek tost sattığını kaydetti.

YARIM SAAT SIRA BEKLİYORLAR




Yaklaşık 30 dakika boyunca sıra bekleyen ve daha sonra ‘ütü tost’u alan bir vatandaş, “Beklemeye değdi. Gerçekten güzel. Biz merkezden buraya yemeğe geldik” diye konuştu.

Tostçu Mahmut’un yaptığı ütü tost ise, saç tava üzerinde sucuğun kavrulup üzerine yumurta, domates ve acı sosun dökülüp karıştırılmasıyla hazır hale geliyor. Karıştırılan malzemeler daha sonra ekmeğin arasına konulup ütü ile ekmeği de ısıtıp hazır hale getiriyor.








Haberin Devamı