Bilim - Teknoloji Uydu Test Merkezi 360 derece turla gezilebiliyor
Paylaş
Uydu Test Merkezi 360 derece turla gezilebiliyor

360 derece görüntülerle gezilebilen uydu test merkezinde yerli üretim uyduların detaylı testleri gerçekleştiriliyor. Tesisin detaylarına ve 360 derece tur hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAİ bünyesinde Ankara’da kurulan Türkiye’nin ilk uydu sistemleri entegrasyon ve test merkezi USET, GÖKTÜRK-1 gözlem uydusunun testlerini gerçekleştirmek için kuruldu. 3.800 m2’lik alana sahip olan tesiste 100.00 sınıf temiz oda ve yer destek üniteleri de bulunuyor.

Tesisteki ekipmanlar sayesinde 5 tona kadar olan tüm uyduların testleri rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Özellikle Turksat 6A ve 6B uydularının testlerinde kullanılacak olan tesis, askeri havalimanına doğrudan kara bağlantısı olduğu için güvenli şekilde uyduların taşınmasını da sağlanıyor. Bu sayede uydular normal yollara ve trafiğe çıkmadan güvenli şekilde taşınabiliyor.

TAİ’nin yaptığı turla birlikte USET test merkezi internet üzerinden 360 derece gezilebiliyor. Tesisin dışından içerisinin tüm detaylarına kadar pek çok yer 360 derecelik tur sayesinde gezilebiliyor. Personelin güvenlik giysilerini giydikleri alan, test ekipmanları ve kontrol odaları, tur kapsamında rahatlıkla gezilebiliyor. HTML 5 kullanan bir arayüz olması sayesinde Flash desteklemeyen tarayıcılarda da tur rahatlıkla yapılabiliyor. Teknik cihazların fotoğrafları ve teknik özellikleri de tur kapsamında sunuluyor.

Xiaomi Redmi Note 5 Sızdırıldı!

Haberin Devamı