Pratik Bilgiler Uyku çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Uyku çiçeği hikayesi nedir?

Uyku çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Uyku çiçeği hikayesi nedir?

Paylaş
Uyku çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Uyku çiçeği hikayesi nedir?

Uyku çiçeği çok zarif bir bitkidir. Aynı zamanda genellikle de uçuk pembe çiçekler açarlar. Doğrudan güneş almayarak, aydınlık yerleri seven bir bitki türüdür. Peki, uyku çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Uyku çiçeği özellikleri nelerdir? Uyku çiçeği hikayesi nedir?

Uyku çiçeği keyfi yerinde olduğu zaman çok kolay bir şekilde çoğalabilen özel bir çiçektir. Güzel görünümü ile dikkat çeken bu çiçek, pek çok çiçek sever tarafından özenle yetiştirilen süs bitkileri arasında yer alır. Peki, uyku çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Uyku çiçeği özellikleri nelerdir? Uyku çiçeği hikayesi nedir?

Haberin Devamı

UYKU ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

Uyku çiçeğinin bakımı oldukça zahmetsizdir. Çiçeğin gelişimi için kışın 12-13 derece sıcaklık bulunan bir ortamda yerleştirilmesi gerekir. Aksi halde bitkinin üst aksamı ölür. Ama bu durumda da endişe etmeye gerek yoktur. Çünkü bitki soğanlı olduğu için ilkbaharda yeniden gelişim göstermeye başlar.

Çiçeğin bakımı için perlit, torf ve kum karışımlı toprak çok önemli bir yer tutar. Çiçeğin gelişimi için de küçük bir saksı yeterli olur. Bitkinin en fazla bir saat direk güneşle temas ederek, geri kalan zamanı aydınlık bir ortamda geçirdiği zaman sağlıklı bir gelişim gösterir. Bitkiye sadece gerektiği kadar su vermek fayda sağlar. Eğer uyku çiçeğinin gelişiminin sürekli olmasını istiyorsanız bitki çiçek açtığı zaman çiçeklerini toplamanız çok önemlidir.

Haberin Devamı

UYKU ÇİÇEĞİ NASIL EKİLİR?

Uyku çiçeğinin soğanları çok küçüktür. Kendiliğinden çoğalırken müdahale ederek, tohum için kullanmak istiyorsanız, bu minik soğanları saplarından ayırmanız gerekmektedir. Bir diğer ekme yöntemi ise, süs yoncasının saplarını köklerinden ayırarak, ayrı bir yere dikmektir.

UYKU ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Uyku çiçeğinin çoğaltılması için bitkinin dalları gövde kısmından ayırarak veya toprak altında bulunan soğancıkları ayırarak çoğaltma işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir.

UYKU ÇİÇEĞİ TOHUMU NASIL OLUR?

Uyku çiçeği tohumlanması, oldukça zor bir süreç içinde gerçekleşir. Çünkü bitki çiçek açtıktan sonra bütün gelişimini durdurarak tüm enerjisini çiçeği ve tohumu için harcamaya başlar. Bu durum da bitki açısından olumsuz bir durum olarak görülür.

UYKU ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Uyku çiçeğinin kendine özgü farklı ve dikkat çekici özellikleri vardır. Bunlar ise:

  • Tek yıllık bir bitki olup oldukça uzun ömürlüdür.
  • Çalı ve küçük ağaç şeklinde gelişim gösteren türleri de vardır.
  • Uyku çiçeği, küçük otsu bir yer bitkisidir.
  • Doğada kendiliğinden yetişen bu türlerin çoğu ekşi yonca adı verilen türleri oluşturur.
  • Yoncaların sahip olduğu çiçekler, tüm baklagillerin çiçek yapısına benzeyen bir yapı gösterir.
  • En fazla beyaz ve pembe renkte çiçek açan bitkilerdir.
  • Uyku çiçeğinin sarı çiçek açan bazı türleri de de vardır.
  • Uyku çiçeğinin çiçekleri yılda iki kez açar.
  • Farklı zamanlarda çiçeklenme durumu olan bitkinin gelişimi bu süre içinde durur.

UYKU ÇİÇEĞİ HİKAYESİ NEDİR?

Uyku çiçeği, gece olunca yapraklarını kapatır ve uyku pozisyonuna geçer. Sabah olduğunda ise, yaprakları yeniden açılır. Bu özelliği nedeni ile çiçeğe, uyku çiçeği ismi verilmiştir. Çok narin bir yapısı vardır.