Gündem 'Uykum geldi' diyen Zirve sanığına fırça

'Uykum geldi' diyen Zirve sanığına fırça

Paylaş
'Uykum geldi' diyen Zirve sanığına fırça

Zirve Yayınevi davasının 34. duruşmasında hakim, sanık Emre Günaydın'ın elini cebine koymasına tepki gösterdi

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zirve Yayınevi baskını davasının bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Salih Gürler, Varol Bülent Aral, sanık yakınları, öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Susanne Geske, diğer maktullerin yakınları, Almanya'daki bazı derneklerin üyeleri ve yabancı basın mensupları katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmaya ilk defa, öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin 2 çocuğu da katıldı.

Tanık olarak dinlenmek üzere duruşmaya getirilen Erhan Özen, dava ile ilgili bildiklerini anlatacağını, ancak tehdit edilmekten endişe ettiği için sanıkların dışarı çıkarılmasını istedi. Talebi değerlendirmek için ara veren mahkeme heyeti, sanık, müdahiller ve katılanların dışındakilerin salondan çıkarılmasına karar verdi.

Erhan Özen'e yalancı tanıklık yapması durumunda yaptırıma yol açacak ilgili maddeleri hatırlatan mahkeme başkanı, yemin ettirdi. Mahkeme salonunda yemin edildiği sırada, Bülent Varol Aral'ın ayağa kalkmadığı görüldü.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, neden kalkmadığını sorduğu Aral'ın, ''Kısmi felç geçirdim'' yanıtını tutanağa geçirdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Erhat Özen'in 2005 yılında kullandığı telefon numaralarının tespiti için Çorum Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına karar verdi. Heyet ayrıca, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un cinayetlerin işlendiği gün İnönü Üniversitesinde verdiği konferansa ait görüntü ve ses kayıtlarının İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden istenmesini kararlaştırdı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 23 Eylül 2011 tarihine erteledi.

HAKİM KIZDI: ZATEN CEZAEVİNDE UYUYORSUN

Mahkeme heyetinin verdiği kısa aranın ardından ara kararı okuyan mahkeme başkanı, sanıklardan Emre Günaydın'ı ''Kürsüye niye saygısızlık ediyorsun. Elin cebinde duruyorsun'' diyerek uyardı.

Emre Günaydın'dan ''uykum geldi'' yanıtını alan mahkeme başkanı, ''Cezaevinde sürekli yatıyorsun. Ne uykusu bu. Başka yaptığın bir iş mi var? Zaten yatıyorsun'' dedi.

AVUKAT DOĞAN: DOSYALAR BİRLEŞTİRİLSİN

Müdahil avukat Erdal Doğan, duruşma sonrası adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin İstanbul Özel Yetkili Savcılığınca yürütülen soruşturmanın sonucunu beklediğini dile getirerek, ''Soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosyalar birleştirilecek ve bir yerde devam edeceğini umuyoruz'' dedi.

OLAY

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler(20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi edildikten sonra tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet savcısına verdiği ifade doğrultusunda, olayı azmettirdiği gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki de tutuklanmıştı. Yelki 22 Mayıs 2009, Aral ise 20 Ağustos 2009'daki duruşmalarda tahliye edilmiş, 15 Ekim 2010'daki 29. duruşmada tanık olarak dinlenilen Erhan Özen'in ifadelerini de dikkate alan mahkeme heyeti, Aral'ın yeniden tutuklanmasına karar vermişti.