Türkiye (Son Dakika) Uyuması için açılan saç kurutma makinesi, bebeği yaktı

Uyuması için açılan saç kurutma makinesi, bebeği yaktı

Paylaş
Uyuması için açılan saç kurutma makinesi, bebeği yaktı

Bolu'nun Yeniçağa İlçesi'nde anne karnındaki sesleri çağrıştırdığı düşünülerek bebeğin uyuması için yanı başında açılan saç kurutma makinesi battaniyeyi tutuşturdu. 13 günlük bebeğin vücudunda yanıklar oluşurken, tedavisi için ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi

Yeniçağa’nın Camiatik Mahallesi’nde oturan Hülya Süzer bugün öğle saatlerinde 13 günlük olan oğlu Ahmet Yasin Süzer’i uyuması için beşiğine yatırdı. Hülya Süzer, uyumakta güçlük çeken bebeğin uykuya dalması için, anne karnındaki sesleri çağrıştırdığını düşündüğü saç kurutma makinesini açarak baş ucuna bıraktı.

Minik bebeğin baş ucunda dakikalarca açık kalarak ısınan saç kurutma makinesi battaniyeyi tutuşturdu. Dumanları fark eden aile fertleri beşikte yatan bebeklerini kurtarırken, bebeğin vücudunda yanıklar oluştu.

Minik bebek 112 ambulansıyla kaldırıldığı Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Bebeğin yapılan ilk tedavisinde başında ve vücudunun çeşitli yerlerinde 3’üncü derece yanıklar olduğu tespit edildi.

Bebek burada yapılan ilk tedavisinin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bebeğin vücudundaki yanıkların ciddiyetini koruduğu ve hayati risk taşıması nedeniyle Ankara’da bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.

Ahmet Yasin Süzer Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmek üzere ambulans helikoptere bindirildiği sırada babası Salih Süzer gözyaşlarına boğuldu. Salih Süzer başını ellerinin arasına koyarak çaresizlikle bebeğinin gidişini izledi


Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, (DHA)

Haberin Devamı